3 Tips til de første forårsblomster

Når forårssolen langsomt får mere magt, kan det godt krible i fingrene for at plante blomster og at gøre haven forårs-lækker. Men det er også en lidt sårbar tid for forårsblomsterne, da der stadig er risiko for nattefrost.
Jeg har samlet 3 simple tips til dig her, som vil give dine første forårsblomster de bedste forudsætninger for en lang og lykkelig blomstring.

Tip #1 – Blomsternes placering

Tag først og fremmest hensyn til plantens fortrukne placering. En skyggeplante skal undgå for meget direkte sol, og en plante, der foretrækker meget sol, skal naturligvis placeres lyst og solrigt.

Dernæst kommer dit eget behov for blomsternes placering. Sæt dem et sted, hvor du ser dem, og hvor du kan få glæde af dem – om det så er ud for et vindue, ved hoveddøren eller andet.

I forhold til risiko for frost, er der typisk en anelse lunere langs med huset end ude midt i haven.

Tip #2 – Afløb til regnvand

I forhold til frost og forårsblomster, er det som oftest ikke kulden, som blomsterne tager skade af. Det er derimod den våde jord, der fryser til is, tør op igen, fryser igen osv, som rødderne ikke kan tåle.
Det er derfor vigtigt at vandet i blomsterne kan løbe fra, så rødderne ikke rådner.

Det allermest optimale er en krukke med hul i bunden. Er der ikke hul i krukken, så se om du har mulighed for at lave et selv evt. med en borremaskine.

Har du derimod ikke mulighed for at lave et hul, kan du fylde sten i den nederste del af krukken. Således kan vandet stadig løbe fra rødderne.

Tip #3 Kildevand og kærlighed

Ej, det passer ikke helt. Om du vander med kildevand, regnvand eller hvad pokker du bruger, er planterne ligeglade med.

Men kærligheden – den er god nok!
Det gode gamle udtryk med “at stikke en finger i jorden”, er nok det, der beskriver det bedst. Hold jævnligt øje med, om jorden er for våd, eller om planten trænger til vand. Sidstnævnte er dog mest hvis du har blomsterne stående under halvtag. På denne her kølige, våde årstid formår naturen oftest selv at forsyne blomster og planter med vand.

God fornøjelse!

Det var, hvad jeg havde for nu. Pøj pøj med forårets projekter og god fornøjelse i haven 🙂

Læs også: Forårsstemning ved hoveddøren

Læs også

DIY: Hjemmelavet opsats

Velkommen til verdens nemmeste vejledning på en hjemmelavet opsats – Det er så nemt, at vejledningen nærmest er

Juletraditioner og brunkager

For mig er december helt magisk. Og nok den eneste måned på hele året, hvor traditioner rent faktisk

Snickersnitter (hjemmelavede)

Herlige snickers-snitter som er nemme at lave og som bare smager såååå skønt. Du får en blød bund