Alt hvad du kan ønske dig

Når jeg tænker sundhed tænker jeg ikke på en krop inddelt i kasser. Når jeg tænker sundhed tænker jeg på hele dig. Hele dit væsen. Alle dine tanker. Alt det som gør dig til dig.

Som barn brugte jeg meget tid på at tegne. Min mors bogreol var fyldt med spændende bøger fra hele verdenen. Jeg husker hvordan mine hænder bevægede sig hen over de farverige omslag. Jeg husker hvordan jeg undrede mig over de farverige billeder af mennesker der dannede farvespektre af en helt anden verden.

Særligt én bog var jeg meget fascineret af. Den viste menneskekroppen og var fyldt med en masse streger og punkter. Minutøst tegnede jeg siderne af. Side for side. Det var først meget senere, at mine tegninger skulle vise sig at blive afgørende for min forståelse af sundhed.

Alt er godt

Forståelsen af ordet “sundhed” er for mig et vidt begreb. Med et sundhedssystem der har taget patent på forståelsen af vores velbefindende og inddeler vores krop i løsrevne kasser, er vores begrebsforståelse indsnævret væsentligt.

Derfor vil jeg starte med at sige, at jeg ikke er læge. Eller kirurg. Eller på anden måde tilknyttet det sundhedsvidenskabelige personale som vi finder rundt omkring i vores sundhedssystem (og som jeg i øvrigt har stor respekt og ydmyghed overfor).

Men jeg har mærket på min egen krop hvor stor betydning det har:

At jeg lytter til mig selv.
At jeg lytter i kærlighed.
At jeg stoler på jeg hører.
At jeg bruger den viden.

Gør jeg det har jeg uendelige muligheder.
Gør jeg det kan jeg helbrede mig selv.

Alt er godt.

Alt hvad du kan ønske dig

Vores krop er et komplekst væsen. Tænk engang at have rådighed over noget så vidunderligt. Den lytter til din mindste befaling. Den samarbejder. Den vil gøre alt for at opretholde dit velbefindende.

Alligevel udsætter vi den for de mest utrolige prøvelser. Fylder os med tanker og handlinger der modarbejder. Der bebrejder. Der ikke forstår og ikke lytter.

Hænder til albue. Albue til skulder. Skulder til hoved. Hoved til knæ. Knæ til fødder. Hele dette prægtige væsen er forbundet i et komplekst samarbejde der blot venter på din næste befaling.

Du er ét.

Alt det der er dig

Når jeg tænker sundhed tænker jeg ikke på en krop inddelt i kasser. Når jeg tænker sundhed tænker jeg på hele dig. Hele dit væsen. Alle dine tanker. Alt det som gør dig til dig.

Jeg tror på at du er et helt unikt væsen.
Jeg tror på at du kan skabe mirakler i dit liv.

Jeg lytter til mig selv i kærlighed.
Jeg taler til mig selv i kærlighed.
Jeg bevæger mig i kærlighed.

Jeg er kærlighed.

En ny start

I 2017 fik jeg at vide at jeg havde kræft.

Da min mor fik at vide jeg havde kræft kom hun og gav mig nogle tegninger.
Tegningerne havde jeg lavet som barn. Minutøst havde jeg tegnet siderne af. Side for side.

Siderne blev afgørende for forståelsen af mit kræftforløb og alle de værktøjer det skulle vise sig jeg allerede havde.

Det blev starten på en helt ny forståelse af mig selv. Min krop. Mine tankemønstre. Min måde at leve livet på. Min erkendelse af at livet ikke altid kan planlægges.

Den forståelse vil jeg dele med dig. Tak fordi du læste med helt til enden. Jeg glæder mig til at følge med i dit liv – og takker fordi du bruger din tid på at følge med i mit.

Mit næste indlæg kommer til at handle om min erkendelse af ikke at kunne planlægge sig ud af alt – og at det nogle gange kan være OK at komme til møde iført klipklapper og morgenhår 🙂

Instagram her

Læs også

DIY: Kreativ med krympeplast

Har du nogensinde hørt ordet “krympeplast”? Og ved du, hvad det kan det kan?Krympeplast købes typisk i A4

Hverdagsliv: Opdragelse og familie

Snooze…  snoooze.. tænde lyset, slukke det igen, tænde det igen, stå op, nej bliv liggende, mooooaaar, godmorgen, tøj