Beauty Know How: Hudpleje for begyndere

Jeg er beauty advisor og makeup artist og ligesom så mange andre, bliver jeg ved med at lære om nye ting inde for branchens forunderlige verden. De næste par uger vil jeg gerne skrive om hudpleje, da det jo er en slags fundament for en pæn makeup, hvilket vi også kommer nærmere ind på. Let’s get started!


Når det kommer til hudpleje er det både en vigtig – men også en personlig ting – og jeg mener at den kan være lige så unik som personen der benytter sig af den. Men hvorfor er den vigtig?
Du som ikke plejer din hud ser måske en masse problematikker du gerne vil rette op på eller også ser du slet ikke nogle, men det er altså ikke ens betydende med at din hud ikke har brug for pleje. Noget af det en god hudpleje gør er f.eks. at forebygge de udfordringer der ellers kan komme hen ad vejen. Det kan være alt fra urenhed til ældning af huden, som vi ikke altid ser med det blotte øje eller lige med det samme. Derudover er huden det største organ og den har en beskyttende funktion og som jeg plejer at sige “passer den på mig, så skal jeg også passe på den”.

Hvor skal man starte?

Som sagt er hudpleje en personlig ting, derfor anbefaler jeg at man starter ved at finde sin egen hudtype.
Tag evt. min vejledende quiz eller tag et bad og se hvordan din hud føles efter et par timer, uden makeup og hudpleje produkter. Føles den fedtet eller olieret, så har du muligvis olieret hud. Føles den stram og tør, har du muligvis tør hud. Er den en blanding af tør/stram og olieret/fedtet (som regel i t-zonen) har du muligvis kombineret hud. Bliver den nemt irriteret/rød, kan det være at du har sensitiv hud. Har du hverken det ene eller det andet, kan man kalde det “normal” hud.

Læs videre og se hvilke produkter jeg anbefaler

Drik ud

Når jeg siger at skønhed kommer indefra, mener jeg det og det samme gælder sundhed. Der er mange ting du kan gøre for din hud, der ikke omhandler decideret hudpleje produkter. Et af dem er at drikke nok vand hver dag. Husk endelig at få de ca. 8 glas vand om dagen.

Næste skridt

Find nogle hudpleje produkter der passer til din hudtype, som du forhåbentlig har fået en ide om hvad er, med min quiz. Det store spørgsmål er derefter, hvad skal man have? Jo altså når jeg tænker over hvad der er mest nødvendigt at starte ud med, må kodeordene være rens & fugt. Derfor vil jeg anbefale 3 lette step til hudpleje for begyndere

#1 Makeup fjerner! (Hvis man bruger makeup)
Noget af det vigtigeste i min optik, er at sørge for at få fjernet makeuppen om aftenen inden du går i seng, da det er virkelig usundt for huden at sove med makeup på huden. Bl.a fordi hudens porer bliver blokeret, hvilket giver urenheder i huden. Der er også større risiko for øjeninfektioner når du sover med øjenskygge, mascara osv. det udtørre huden hvilket også kan fører til rødme og irritation. Det fører også til at huden ældes hurtigere end hvis du f.eks. passer den ordenligt.

Anbefaling: Chanel gentle bi-phase eye makeup remover.* Denne makeup fjerner kan sagtens bruges til at fjerne den fulde makeup da den er skånsom men meget effektiv! Den kan faktisk også fjerne vandfast makeup. Den er god til alle hudtyper, selv sensitiv hud og kan også bruges hvis du bruger linser. Personligt er det den der virker bedst for mig og der er da billigere alternativer men jeg har endnu ikke fundet en der er så plejende som denne. Jeg er faktisk skiftet fra clinique til Chanel.

Smid en kommentar hvis du vil høre mere om hvorfor makeup er usundt at sove med og hvad de forskellige makeup produkter gør af “skade” når du glemmer at fjerne dem.

#2 Nu når makeuppen er fjernet er det tid til at rense huden, bl.a. så den er ren og klar til dit næste step.

Anbefaling: Clarins gentle foaming cleanser*.
Personligt benytter jeg mig af deres combination-oily udgave da den passer til min hudtype, den fås også i dry-sensitive og normal-combination udgaver. Jeg anbefaler den da den har givet fantastiske resultater både for mig selv men også andre jeg har anbefalet den til med andre hudtyper.

#3 Sidst men ikke mindst, skal vi fugte og beskytte huden.
Fugt er vigtigt bl.a. fordi det er med til at holde huden ung og sund. Der findes et hav af muligheder og jeg anbefaler at bruge fugtende produkter fx fugtigheds creme, dag creme/nat creme hver morgen og aften.
Brug evt en dag creme med SPF i den, som er med til at beskytte huden mod solen og brug evt en mere fyldig creme om natten.

Anbefalinger:
Normal- tør hud Chanel hydra beauty creme *

Tør hud Chanel hydra beauty creme Rich *

Olieret hud hydra beauty gel creme*

Det kan godt være at Chanel er over i den dyre ende men Chanel har faktisk nogle af de hidtil mest effektive cremer med deres special viden og teknologi, som de har patent på. Derfor finder du højest sandsynligt ikke nogle cremer der er udviklet på samme måde som Chanel’s (Her er der bl.a. tale om serien “Le Lift”). Hydra beauty serien er en rigtig god starter specielt fordi du vil se en forandring i huden forholdvis hurtigt, men giv den stadig 3-4 uger før du dømmer den. (Anbefaler at give dine hudpleje produkter 4 uger for det fulde resultat). Du får meget for pengene specielt pga. ingredienserne og mængden af de specifikke ingredienser, kontra mange andre produkter og især fordi sådan en creme holder i længere tid en de fleste andre.

MEN skulle økonomien ikke lige være til Chanel denne gang så har jeg naturligvis et alternativ:

Origins* ginzing serie er helt igennem fantastisk og jeg har personligt erfaret at deres ginzing ultra hydrating cream er god både tør og normal hud. Dog bruger jeg den der er i gel udgave til olieret hud da den er oliefri og lettere i konsistensen.

Brug også deres Origins drink up intensive over Night mask inden du går i seng. Den er godt nok bedst til tør hud, men jeg har personligt oplevet vilde resultater med kombineret olieret hud, for man skal jo huske at olieret hud også skal have fugt! Dog ville jeg med den hudtype benytte mig af en micellar water om morgenen, da den hjælper med at fjerne olier. (Hvis man bruger drink up masken med kombineret-olieret hudtype)


Jeg har kun anbefalet produkter jeg føler virker og som har/kan noget særligt da jeg ønsker i får den bedste oplevelse når i nu går ud og investerer i produkter (hvis i gør). For hvis i vælger at købe et produkt bare fordi det er billigt, så kan i potentielt set ende med en masse forkerte resultater og være nødt til at prøve masser af forskellige før i finder det rigtige og det synes jeg ville være ærgerligt. Med disse produkter er det ikke navnet i køber men de resultater de giver. Så vær opmærksom når i får anbefalet produkter og spørg “hvorfor det er godt?” og ikke “er det godt?”


Hud myte: porer åbner og lukker ved koldt og varmt vand?
Dette er slet ikke sandt for porerne kan ikke åbnes fysisk, til gengæld er de naturlige oliers konsistens i porerne voks-lignende og “smelter” ved varmt vand og størkner ved koldt vand. Så derfor bruger jeg mine renseprodukter med varmt vand og afslutter med koldt vand.


Kommenter gerne hvis i sidder derude og ønsker en artikel om hudpleje for rutineret med flere trin og som er mere dybdegående. I må også gerne komme med nogle emner inden for hudpleje, som serien Beauty Know How omhandler de næste par uger.

Mangler du mere inspiration indenfor hudpleje? Find 9 danske hudpleje favoritter ved at trykke her

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *

Læs også

Sådan overlever du efteråret

Så er efteråret her, med kulde, mørke og våde dage. Og traditionen tro efterårs forkølelser, influenzaer og andre

Erotisk novelle: Middag for to

Efter en herlig dag på stranden har vi planlagt en stille aften med hjemmehygge, der står på lækker