Sådan kan du lave bedre film til dine sociale medier

Hvis du vil frem på de sociale medier skal film være med i din overvejelse. Hvorfor? Det fanger din kunde, dine følgere mere, end et billede! Det viser mere om hvem du er, end et stilbillede kan. Og det vigtigste af det hele, det er autentisk. Der er mange store brands der har luret fidussen med film til Ig feed, især til stories og IGTV! Vidste du, at du kan sætte direkte links til produkter i din IGTV film? Nok om det. Der er mange, som ofte spørger til hvordan jeg laver mine film til IGTV.

Det har du brug for:

  • Et stativ
  • Din mobil
  • Redigeringsapps

Ovenover ser du min mest sete Fashion tryout film. Den er filmet på sammenlagt 7 min i et væk. Så det er vigtigt at have nok hukommelse på din mobil, til at filme længere film i god kvalitet.

Invester i en tripod

Jeg købte engang en 3-i-1 Bluetooth selfiestang og mobil tripod. Jeg har mest brugt den som tripod hvor den kan blive fra 59-90 cm lang. Desuden er der en lille bluetooth fjernbetjening med, som virker i op til 10 meter. Den er blevet brugt flittigt til at tage billeder og film af mig. Jeg har købt den her. Det eneste minus ved den er, at den er meget let, så den er ikke nem at have med udenfor. Min dreng har desværre også haft fat i tripodden og leget raket med den. Derfor er de tre ben ikke så stabile mere. Men herregud, jeg gav under 200 kr for den, og den bluetooth fjernbetjening kan jeg stadig bruge.

Hvis jeg vil være 100 % sikker på vinklen, hapser jeg mandens store kamerastativ og bruger en mobil holder til tripods med skrue montering. Vores er købt på wish, men jeg kan se at coolpriser også har en til 29 kr. Det er en indsats til mobilen, så man kan bruge kamera stativet. Hvis du ikke kender en der har et lækkert kamera stativ, kan du investere i et godt stativ. Hvis du vil tage billeder og film udenfor, vil jeg anbefale at du vælger et, som viser når stativet står i vatter og også når din mobil / kamera er. Desuden er det smart at vælge et stativ hvor man kan hænge lodder på, idet det jo blæser ret meget her i landet! Det er vigtigt at udstyret står stabilt.

Solid tripod med mobil holder

Film Videoen

Jeg indstiller altid først, ved at gå frem og tilbage mens jeg filmer, for at se om højde og vinkel er flatterende på mig. Samtidig er jeg opmærksom på om det hele jeg vil have med, kommer med på billedet. Husk at gemme unødig rod væk som forstyrrer. Jeg står tit et sted, hvor der ikke er så meget pynt der kan tage fokus, og tilføjer en plakat eller plante for at skabe et roligt look.

Film videoen i god opløsning. Jeg filmer altid i full HD. Det kan du rette i dine indstillinger. Jeg har en Huawei P20 Pro. Jeg åbner kameraet, slår over på video, og går under indstillinger og så opløsning. Her vælger jeg altid 1080p FHD+ (18:9). Jeg skyder aldrig i 4k UHD fordi jeg synes ikke det giver en meget bedre filmkvalitet, når jeg blot bruger det til sociale medier. Ift. format går jeg efter H.264 da det er bedre kompatibelt. BTW hvis du overvejer en god android telefon for video, så vælg en SAMSUNG. Men hvis du gerne vil have den bedste til at tage billeder, så vælg en HUAWEI. Min Huawei, har desværre ikke film stabilisering, og jeg synes heller ikke lyden er lige så god som den var i min tidligere samsung telefon. Men jeg kan jo stadig skyde gode film på en tripod og klippe musik henover!!! Så det er præcis det jeg gør.

Når du filmer, så film i et væk, sålænge din mobil har nok hukommelse. Hvis du fremviser tøj, hvor du ændrer stylingen eller skifter outfits, tænk over hvordan du vil gå fra det ene outfit til det næste. Der er to store profiler, jeg henter inspiration og tricks fra, til netop det! Det er Fashioninflux og Noholita. De er vildt gode til det. Det betyder ikke, at du skal kopiere alt, men kig dig omkring og bliv inspireret. Der er mange lette tricks at hente. Og det giver din film det ekstra!

Mens du filmer og tænker, shit den her del er en ommer, vis det tydeligt, mens filmen ruller og så går du tilbage der til, hvor du gerne vil ændre optagelsen. Når du så klipper i din film, kan du klippe den del ud, du ikke brød dig om.

Redigering

Det her er det, der tager længst tid. Indtil du er komfortable med det. Så er det hurtigt fikset. Jeg stødte fornyligt over min nye yndlings filmredigerings app; VivaVideo. Jeg har mange programmer jeg har brugt, men den topper alle. Jeg betaler dog 20 kr i måneden for at få VIP adgang og slipper herved for reklamer. Hvis du vil have et gratis alternativ, har jeg lavet et blogindlæg om de 5 bedste filmredigeringsapps til din smartphone: Læs den her.

Anyhow, Det tog kun 2 min at planlægge stylingen af mine outfits, 4 minutter at sætte op og indstille tripod osv, og 7 min at filme. Da det er en ny app for mig, brugte jeg ca 30 min på at redigere filmen.

Her er Hvordan du redigerer din film:

Åben VivaVideo, tryk edit video og tilføj den film / de film du vil redigere sammen. Jeg har faktisk valgt 1 film og 1 billede her. Tryk next, hvor du direkte kommer under clip edit. Her kan du vælge filtre og vælge format/canvas af din film, meget vigtigt om det er til Instagram feed eller stories & IGTV. Desuden kan du trim, hvor du enten fjerner lidt af filmen i begge ender eller klipper en sekvens ud Cutout. Hvis det er flere sekvenser du vil fjerne kan du nemt split filmen ved starten og slutningen af de sekvenser der skal fjernes og smide dem ud. Under clip edit kan du også redigere speed – både hvis det skal være hurtigere eller slow motion sekvenser. På denne film har jeg øget hastigheden i alle klip bortset fra den sidste. Den er i almindelig hastighed. Og ja, så virker det nærmest som slowmotion… Andre ting du kan, er at rotere din film, slå lyden fra og hvis du har flere klip, efter at klippe i din film og dele den op, kan du ændre i den rækkefølge de skal vises i, vælge hvordan overgangen mellem hvert klip er osv. Hvis man ligesom mig, har VIP, kan man også redigere belysning, kontrast osv.

Under Effects vælger jeg altid Text, fordi mange ikke hører film med lyd på. Denne her film har ingen tale, derfor har jeg kun valgt en overskrift… Men det gode ved denne app er, at du kan tilføje al den tekst du vil, og vise den i et par sekunder eller til hele filmen. Du bestemmer! Jeg har her også tilføjet skygger til min tekst og valgt hvordan den skal fade ind og ud. Man kan vælge mellem mange skrifttyper, baggrunde for teksten, farver og placering.

Under Effects kan man også bruge sound, hvis man vil indspille en lyd / tale eller bruge nogle af de mange soundeffekter der er. Der er også andre effekter man kan lege med, som jeg aldrig bruger.

Under Music kan man vælge, hvor meget man vil have musikken til at fylde ift lyden i filmen. Jeg bruger tap to add music og her er der mange genre man kan vælge imellem. Jeg valgte Online, Hip Hop & Rap musik nummeret Ice Cold, trykkede download og add. Hermed får hele videoen den sang. Hvis jeg hellere vil bruge musik fra min mobil, kan jeg vælge Your Music. Dog skal man passe på, om man har rettighederne til musikken. Hvis man ikke har, kan instagram vælge at slukke for lyden i dine film, eller få filmen direkte fjernet. I have been there! Don’t do it! Waste of time!!

Under Theme kan du vælge alle mulige temaer. Det har jeg ikke gjort her! Hvis du vælger et tema, som gør at dit format ændrer sig, kan du sagtens ændre det tilbage til det format du vil have, ved at gå til clip edit, canvas og så vælge formatet. Det bedste der er at sige er, at lege med det.

Tilsidst kan du eksportere din film ved at save/upload. Faktisk kan du hele tiden gemme en kladde draft, hvis du vil vende tilbage til redigeringen på et andet tidspunkt. Når du er klar til at gemme, kan du gemme i forskellige fil størrelser. Hvis du har et gratis abonnement er det kun i normal 480P eller GIF du kan gemme. Men hvis du giver de 20 kr om måneden, bare rolig de har en gratis prøveperiode, så kan du også gemme i HD 720P, Full HD 1080P og Ultra HD 4K. Bedre opløsning og udvalg skal man lede længe efter! Og det er jeg slet ikke betalt for at sige. Da jeg selv tilfældigt er stødt over programmet, og ikke har indgået et samarbejde med dem.

Har du nogle gode tips og tricks eller spørgsmål, så smid endelig en kommentar

Kram
Dorothea

Læs også

Vejen mod en diagnose part 1.

Dette indlæg har været enormt svært for mig at få skrevet ned, jeg har kørt hele følelsesregistret igennem,

At forberede sig på renovering

Beslutningen er taget! Nu kommer det til at ske, huset skal renoveres.Vores skønne villa fra 1945 trænger til