Brunsviger-snegle (koldhævede)

Jeg har opdaget den mest geniale konstellation af en kage; brunsvigersnegle. Det bedste fra 2 verdener i én og samme kage! De her snegle er bløde, svampede og snaskede og smager bare sindssygt godt! De gør sig godt til eftermiddagskaffen, til brunchbordet, til udflugten eller bare til hygge-lækkersulten og er et glimrende alternativ til den klassiske skærekage. Jeg fandt den oprindelige opskrift hos groedgrisen.dk og har blot tilpasset den lidt til egen smag og stil. Dejen er koldhævet og kan derfor forberedes aftenen før, og så er der lynhurtige lune snegle til morgenbordet. Jeg siger go for it! 🙂

Brunsvigersnegle (ca 12 stk)

Ingredienser

Dej

  • 75g smør
  • 3 dl mælk
  • 10g gær
  • 1 æg
  • 50g rørsukker
  • 150g rugmel/grahamsmel
  • 400g hvedemel
  • 1/2 tsk kardemomme

Fyld

  • 140g blødt smør
  • 140g brun farin
  • 25g sirup

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Rør gæren ud i den fingervarme blanding. Hæld blandingen i en skål og rør æg og kardemomme ud i. Tilsæt det grove mel og halvdelen af hvedemelet. Rør godt. Tilsæt resten af melet efterhånden og ælt dejen færdig på et meldrysset bord. Den skal være glat og smidig. Stil dejen til hævning i en skål under et fugtigt klæde i køleskabet ca. 8 timer eller natten over.

Efter hævning rulles dejen ud til et rektangel, 5-8 mm tykt. Fyldet røres sammen med håndmixer og fordeles på dejen i et tyndt lag. Kom godt ud i alle kanter. Rul dejen til en pølse og skær snegle på ca. 2 cm hver. Læg dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Pensl dem med et sammenpisket æg og drys lidt brun farin over dem. Bag dem 18-20 minutter ved 200 grader. De skal være gyldne. Server dem lune og nyd! 🙂

Tip!

  • Hvis du, ligesom jeg, er en anelse utålmodig og bare gerne vil have brunsvigersneglene hurtigt, bruger du 50g gær i stedet og lader dem kun hæve en time ved stuetemperatur. Resten af fremgangsmåden er den samme.
  • Sneglene er velegnet til frys og smager som nybagte efter en kort opvarmning.
  • Har du nogle til overs til dagen efter, som ikke skal fryses, kan du med fordel give dem 10-15 sekunder i mikroovnen inden du spiser dem. Så bliver de som nybagte igen.

Læs også

Marts Favoritter

Hver måned viser jeg mine egne favoritter – og det er ikke nødvendigvis det allernyeste eller fra de

Vil han bare have sex?

Sådan aflæser du om han kun er ude efter sex…. Du har mødt denne her super spændende, lækre