Cheesecake i glas med bærkompot og friske bær

Lynhurtig, let og lækker dessert til weekenden?
Prøv de her små cheesecakes i glas, som kan klares i en ruf 👌🏻
De består af en kiksebund, en creme med flødeost og skyr og på toppen lidt bærkompot og friske bær. De er på én gang søde og friske, cremede og knasende, ikke særligt syndige, og så kan de være klar på 15 min 😍

Til 4 pers skal du bruge:

Bund

  • 100g digestive kiks
  • 50g smør, smeltes

Creme

  • 150g flødeost naturel
  • 1 dl fløde – piskes til skum
  • 1 dl skyr naturel el. græsk yoghurt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 spsk flormelis
  • 1 tsk citronsaft

Bærkompot

  • 150g frosne bær (fx blåbær, brombær, jordbær, hindbær)
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • 1/2 tsk vanillesukker

Topping

  • Friske bær efter smag

Sådan gør du:

Bund
Knus kiksene i minihakker eller put dem i en frostpose og bank med en kagerulle. Rør de knuste kiks sammen med smeltet smør og fordel i bundene af glassene – tryk let ned i bunden.

Creme
Vend flødeost sammen med flødeskum, skyr, vanillesukker, flormelis og citron. Fordel i glassene ovenpå kiksebunden.

Bærkompot
Kog alle ingredienser op i en lille gryde til bærerne er møre. Giv blandingen en omgang med stavblender, så den blir jævn. Lad køle lidt og fordel så i glassene. Top med friske bær og servér 😊

Læs også

DIY: Opsats til krydderurter

Kender du det… Det er lækkert vejt, fuglene kvidrer og I skal grille med svigerfamilien til aften. Men