Cremet one pot pasta med chorizo og grønt

Er der noget jeg holder meget af, er det nem, hurtig, velsmagende og samtidigt sund mad… Noget der lever op til det er one pot pasta-retter, som altså bare er helt geniale på travle hverdage. Jeg var ret skeptisk i starten; alt i én gryde? På én gang…? Det lyder lidt som noget rod. Men jeg er blevet overrasket over, hvor lækkert det er og hvor meget velsmag, man kan putte ind i en ellers relativt simpel ret. One pot pastaer kan varieres i det uendelige alt efter, hvad du har på lager og er derfor også smart til at få tømt ud i køleskabet. Den version jeg deler her, er kogt med mælk, og er derfor ekstra cremet. Derudover er den fyldt med frisk grønt og krydret chorizo – det er altså en ret god kombi. 🙂

One pot pasta (3 pers)

Ingredienser

  • 60g chorizopølse
  • 1 finthakket løg
  • 3 finthakket fed hvidløg
  • 100g champignon i skiver
  • 10 cherrytomater i halve
  • 150g frisk spinat
  • 1/2 groftrevet squash
  • 250g spaghetti
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lille tsk chiliflager
  • 1 tsk tørret timian
  • 3 dl hønseboullion
  • 3,5 dl mælk
  • salt og peber

Svits først chorizo, løg, hvidløg og champignon i gryden 4-5 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber og server.

Tip!

  • Er du ikke så meget til chorizo, kan du sagtens skifte det ud med fx 100g kyllingefilet i tern.
  • Det behøver ikke være spaghetti i one pot pasta, enhver slags pasta kan bruges.
  • Vil du ikke have mælk i, erstatter du det bare med vand.

Læs også

Kyllingegryde med paprika

Denne ret hører under nemme, lækre og sunde hverdagsretter; en krydret gryderet med kylling, paprika, tomat og grøntsager.