DIY: Fodbadesalt med tea tree oil

Hjemmelavet fodbadesalt er et godt supplement til din selvforkælelse, og er efter min mening meget undervurderet. Det kan virke beroligende mentalt, give en bedre søvn, samt varme din krop og booste dit immunforsvar. Derudover lindrer det selvfølgelig også ømme og trætte fødder, fjerner dårlig lugt og med tea tree oil får du også en fodbadesalt der modvirker bakterier.

Som et ekstra plus er det billigt, nemt at lave og tager ikke særlig lang tid.

Du skal bruge:

Rør det hele godt sammen, og put din fodbadesalt i fine poser eller søde glas.
Ja så nemt er det, og oveni er det også en sød gave at give.

Hvad er Epsom salt?

Epsom salt er på trods af navnet ikke salt, men magnesium.

Der foreligger endnu ingen officiel dansk forskning på området, men flere udenlandske undersøgelser har vist at magnesium optages bedre igennem huden end ved indtagelse. Derfor kan du med fordel tage et fodbad med magnesiumholdige salte og på den måde optage magnesium.

Magnesium store rolle i vores generelle sundhed stammer fra at magnesium bidrager til at regulere mere end 300 kemiske processer i kroppen. Også kaldet for hjælpe-mineralet da dets egenskaber hjælper vores kroppe til at forblive i balance, undgå sygdomme, præstere under pres og generelt beholde et godt helbred. Herudover er magnesium også ansvarlig for to af de mest vigtige cellefunktioner: produktion af energi og dannelse af nye celler.

Alle vitaminer og mineraler er afgørende for et godt helbred – også magnesium. Calcium er yderst vigtigt for dine muskler og magnesium hjælper med at regulere dette. Så sammenspillet mellem magnesium og calcium er vigtigt – specielt for musklerne.

Det er ofte kvinder der mangler magnesium i kroppen, hvorfor vides ikke. I forbindelse med strenge slankekure, detox, nogle sygdomme og vanddrivende medicin, ses mangel på magnesium også.

Hvis du tilsætter Epsom salt, når du gør klar til et kar -eller fodbad, kan du via huden optage dette mineral og dermed igangsættes en proces der mindsker affaldsstoffer og andre skadelige stoffer i kroppen og huden.

Du kan købe Epsom salt her (reklamelink)

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *

Læs også

Fastelavnsboller med Sarah Bernardt creme

Klar på lidt anderledes fastelavnsboller? Prøv de her chokolade-vandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur – mums for

Køkkentrends 2019

Interiør, boligdesign og styling går efterhånden i høj grad hånd i hånd med køkkendesign. Køkkenet er blevet et