DIY: Kreativ med stearinlys

Stearinlys kan bare noget med hyggen, især her i den kolde årstid. Og når de så samtidigt giver indretningen et personligt præg – amen altså… What’s not to like?
Derfor er det heller ikke underligt, at det er blevet lidt af en dille – det med at være kreativ med strearinlys. Mange af os er sikkert stødt på de hjemme-snoede lys på instagram, og måske du også selv har prøvet at lave dem?

Hvis ikke, så får du naturligvis en vejledning herunder, samt tips og tricks til andre måder, hvorpå du kan være kreativ med stearinlys. Læs med herunder.

Snoede lys

Klassikeren – de snoede lys!
De er super nemme at lave. Start med at fylde et højt bæger eller en vase med varmt vand. Vandet må ikke koge, men det skal være godt varmt. Stik stearinlysene ned i vandet og lad dem stå i 15 – 20 minutter.

Når stearinlysene er blevet bløde, at de klar til at arbejde med. Gør dem flade med hænderne eller brug en kagerulle og sno herefter lyset om sig selv. Du kan sno det lidt eller meget, alt efter hvad du selv synes. Sæt evt. lysene i koldt vandt, når de er færdige, så de hurtigt hærder og køler af.

TIP: Brug stearinlys af paraffin i stedet for ren stearin. Det er en del lettere at arbejde med.

Lys med en personlig hilsen

Et navn, et citat, en tegning… Mulighederne er mange.

Jeg har brugt en “candle wax pen” fra Søstrene Grene til at skrive på lysene, og det kan være en fordel at bruge bloklys i stedet for tynde lys til denne DIY, så du har en lidt større flade at være kreativ på.

Det er ganske simpelt bare at tegne/skrive løs og lade det tørre godt bagefter. Minimum 24 timer. Jeg anbefaler, at du tegner med en god tyk streg, da farven bliver en del mere transparent, når den er helt tør.

Stearinlys med marmor-look

Marmorerede lys på 2 minutter!.. Jeps, så hurtigt og let kan det gøres.

Til denne DIY anbefaler jeg, at du bruger hvide stearinlys (eller ihvertfald lyse), for at marmoreringen ser ægte ud.

Du skal tænde et stearinlys (ikke et af dem, du skal marmorere), og før herefter et af dine hvide stearinlys forsigtigt ind igennem flammen. Flammen giver sorte mærker på lyset, der skaber det marmorerede look.
Gentag et par gange, på siden og på tværs, indtil du er tilfreds.

Det sorte kan smitte lidt af i starten, men så snart stearinlyset er kølet helt af, kan du sagtens røre ved det, uden at få sorte fingre.

Easy peasy! Så let kunne det gøres.
Lad dine kreative stearinlys pynte igennem den mørke årstid, eller pak dem fint ind og giv dem som gave til én, du holder af. Del også meget gerne et billede af dine kreative stearinlys med os via hashtaggene #byskovdiy og #lachikadk – så vi kan inspirere hinanden!

God fornøjelse og rigtig god krealyst.

Læs også: Hjemmelavede duftlys

Læs også

Sådan tænder du din mand

Kære kvinder, Når I skal tænder os mænd, så er det første I skal forstå, at vi fungerer