DIY: Makeup bord på budget

Min morgenrutine:

(En fortælling udelukkende bestående af first-world-problems)

Et langt bad på badeværelset. Lægge mascara i gangen, hvor spejlet er bedst. Sætte glattejern til stikkontakten i kontoret og trække ledningen gennem gangen ud til badeværelset. Liste forsigtigt ind i soveværelset, hvor døren binder af pommeren til, og manden forsøger at sove efter aftenvagt. Famle i blinde efter den rigtige farve neglelak, som jeg kan tage med ind i stuen og ligge på, når der er lavet kaffe i køkkenet.
Således formår jeg at involvere alle husets rum i min morgenrutine.

Bevares – det har da fungeret i et par år. Men helt ærligt? Så er jeg faktisk lidt træt af det. Jeg drømmer om skabe et lille hjørne (bare et lille bitte et) til AAALT mit ‘morgenrutine-grej’; glattejern, makeup, cremer, neglelak, smykker… You name it.
Men det må ikke være for dyrt. Eller tage for meget plads. Og det skal stadig være pænt – altså et sted jeg har lyst til at være.

Men kan det lade sig gøre?

Oh yes – læs med herunder!…

Fra inspiration til handleplan

Det første du skal gøre er at finde ud af, hvad det egentlig er, du godt kunne tænke dig. Brug Pinterest og instagram til at søge efter kreative løsninger og hashtags, som du kan blive inspireret af.

Afgræns og konkretiser herefter dine ønsker. Lav gerne et ‘mood-board’. Hvad er vigtigst blandt dine ideer? Og hvor i hjemmet ville det give mening at lave dit nye ‘beauty-corner’? Hvad har du i forvejen, som du kan bruge til projektet? Har du et gammelt spejl? Et bord/skrivebord? Måske du kender nogen, der har? – Husk: Lidt maling og en kærlig hånd kan gøre meget.

For mit eget vedkommende havde jeg besluttet, at mit beauty-corner skulle bestå hovedsageligt af 3 elementer: Et hvidt skrivebord i højglans, et spejl med lys i og en smal reol til nips.

Skrivebordet fandt jeg brugt til 1/3 del af nypris (Jeg sparede altså 600,- ved at købe det brugt). Reolen fandt jeg i IKEA til 400,-, og så er der spejlet…
Efter at have gennemsøgt internettet for spejle med lyspærer i, måtte jeg konkludere, at jeg simpelthen var for nærig til at købe sådan et fra nyt. Og ingen lod til at have lyst til at sælge et brugt. Selv IKEA’s løsning med to lys-skinder og et spejl ville være svær at holde på den gode side af 1000 kr… Og derudover ville der skulle laves en løsning til ledningerne, som selvfølgelig skal kunne sættes i forbindelse med en stikkontakt.

Når nærighed og stædighed mødes, opstår kreativiteten.
Med lidt held, optimisme og en tilladelse til at benytte ‘det forbudte område’ (mandens værksted) er det lykkedes mig at lave mit helt eget spejl med lys i for… hold nu fast… 80 kroner!!

Er du nysgerrig på at vide hvordan, så følg med i arbejdsprocessen herunder.

Færdigt resultat af Makeup-hjørne.

Projekt spejl: Arbejdsprocessen

Step 1 – sandpapir

Jeg var så heldig, at et familiemedlem havde et gammelt spejl liggende, som jeg måtte komme og hente gratis.
Spejlet havde godt nok fået lidt fugt på bagsiden, men det var ikke noget, der ikke kunne vaskes ned med varmt vand og rodalon.
For at lyspærerne kan sættes i, er det vigtigt, at spejlet har en god bred træramme.
Start med at slibe rammen med fint sandpapir.

Spejlet før arbejdet startede.
Markér, hvor hullerne skal bores.

Den geniale løsning til netop dette spejl er, at min lyskilde er en billig lyskæde med pærer på, som jeg købte for 80 kroner i Jysk sidste sommer.
Lyskæden kører nemlig på batteri. Så du er helt fri for at tænke på ledninger og stikkontakter i dit ‘beauty-corner’.
Ulempen er, at pærerne reelt ikke lyser særligt meget; men jeg indrømmer det gerne – for mig er vigtigere, at det ser pænt og fint ud, end at pærerne har et godt lys. Men der kan vi jo være forskellige. Måske du har en anden holdning.

Det vigtige, hvis du køber en lyskæde til dette formål, er, at “pæren” (som i dette tilfælde bare er en tom plastik-boble) kan skrues ud af “fatningen”.
Vi vil nemlig helst have ledningen siddende på bagsiden af spejlet, så det kun er pærerne, vi kan se foran.

Marker med små prikker på spejl-rammen, hvor hullerne skal laves, så afstanden kommer til at passe nogenlunde med længden på ledningen mellem pærerne.

Der måles op til at bore huller til pærerne.
Bor huller i rammen

Find et bor (…Eller hvad sådan noget hedder?!), der passer i størrelsen til “fatningerne” på lyskæden.

Hvis du er en sej handywoman, går du selvfølgelig bare igang og får borret de 10 huller.

Hvis du er knapt så sej og er mere bange for at knække en negl, end at smide al feminisme og ligestilling over styr, smiler du sødt til din mand og spiller lidt naiv. Så viser han med garanti gerne, hvordan hans fantastisk seje værktøj virker alle 10 gange!
Husk at være imponeret og at rose ham for det flotte arbejde.

Jeg vil lade det svæve i det uvisse, hvilken af typerne, jeg selv er.

Huller til lyspærer
Så skal der farve på!

Afdæk spejlet, så det ikke bliver misfarvet, når du maler rammen. I mangel af bedre kan bagepapir og malertape fint anbefales.

Du kan male rammen præcis, som du har lyst til! Men skulle du alligevel kunne bruge et tip eller to, har jeg gjort som følgende:

1 – Rammen er først tørret af med grundrens for at sikre, at der ikke sidder fedtstof tilbage, som vil kunne forhindre malingen i at binde.

2 – Første lag, som min ramme har fået, er et lag grunder. Grunderen gør, at rammen får en flottere overflade, og at malingen binder bedre.

3 – Mal rammen med din ønskede farve. Jeg har brugt spraymaling for at undgå pensel-strøg i malingen, men du kan naturligvis gøre præcis, som du har lyst til.
Hvis du vælger at bruge spraymaling, er det vigtigt, at du kun giver rammen et tyndt lag ad gangen, og så evt. giver det tilsvarende flere lag.
– Også her kan du være heldig, at din søde mand gerne vil demonstrere, hvordan du bedst muligt bruger spraydåsen, og derfor ender med at male hele rammen for dig.

4. Til sidst har rammen fået klarlak. Det giver en flot blank overflade, og gør også rammen mere modstandsdygtig overfor slag og snavs.

Nu skal rammen males
Montering af lyskæde

Når malingen er tør, er det tid til at sætte pærerne i.
Skru “pærerne” ud af lyskæden, stik “fatningen” ind gennem hullet fra bagsiden af spejler og fastgør nu pæren igen. Fortsæt sådan med alle pærerne på lyskæden.

Giv evt. pærerne en klat lim, så de bliver siddende i den rigtige position.
Også her kan din håndværker-mand trylle netop den lim, som du skal bruge, frem fra skuffen i hans “man cave” af et værksted.

Sådan! Nu har du (og måske også din mand) lavet dit helt eget makeup-spejl!
Hvor sejt er det ikke lige?..

Montering af lyskæde.
Bagside af det færdige spejl.

Det sidste finish!

Lad nu din nye yndlingsplads tage form. Placer skrivebord, spejl, reol og hvad du ellers har samlet sammen. Pynt med nips og makeup-artikler for at skabe den helt rigtige stemning samt at gøre nemt og overskueligt for dig selv, når vækkeuret ringer kl. bæ, og du skal gøre et forsøg på at komme til at ligne et rigtigt menneske igen.

Jeg har (igen igen) været et smut i Jysk. Denne gang efter opbevaringsløsninger til makeup og smykker. Disse 3 ‘organizeres’ i gennemsigtigt akryl er købt for en samlet pris på 100 kroner.

Organizeres til makeup i akryl.
– Og budgettet, hvad løb det egentlig op i?..

Jeg har forsøgt at lave en samlet oversigt over udgifterne. Mine udgifter afhænger naturligvis af, at min superhelt af en handyman, har haft alle forbrugsmaterialer (maling, boremaskine osv.) liggende på lager i “det forbudte område”.

Skrivebord: 300,-
Reol: 400,-
Spejl med lyskæde: 80,-
Makeup organiseres: 100,-

Samlet pris: 880,-

Færdigt resultat af makeup-hjørne på budget.

Måske du allerede ligger inde med et bord, der kan bruges, eller at en reol ikke er nødvendig i dit ‘beauty-corner’. Vi er alle forskellige, og prisen vil naturligvis afhænge af dine krav og ønsker.
Jeg vil anbefale dig at være tro mod dine ønsker og din idé men samtidigt at være åben overfor nye, kreative løsninger.

Husk endelig at bruge #ByskovDiy og #Lachikadk på instagram, hvis du er blevet inspireret af indlæget her og har fået lyst til at prøve kræfter med dit eget makeup bord.

Rigtig god fornøjelse!

Læs også

DIY: Lav din egen blomsterboks

Valentinesday nærmer sig, og selvom det er en dag, der deler vandene, er der aldrig noget forkert i