DIY: Påskedekoration

Foråret er ENDELIG på vej, forårsblomsterne springer snart ud, og vi går mod længere, lysere dage. Lidt af den stemning kan vi få glæde af indendørs ved at pynte til påske – og hvad med at hygge os med at lave pynten selv?

Denne påskedekoration kan laves på tusindvis (nej – nærmere en million forskellige!) måder. Rammerne og ideen bag er simpel, men udtrykket er fuldstændig op til fri fortolkning. Dekorationen kan nemt laves af både børn og voksne og kræver ikke de store fingerfærdigheder.

Det skal du bruge:

  • Æggebakke
  • Æg/æggeskaller
  • Fjer
  • Fyrfadslys
  • Vintergækker, hyacinter eller andre små forårsblomster.

Sådan gør du:

Start med at klække æggene. Forsøg så vidt muligt kun at ødelægge skallens øverste del – så er der nemlig mere skal, som vi kan bruge til dekorationen. Bruger du en stor æggebakke, kan du også lade nogle af æggene være hele.

Bag en kage, en tærte eller lav pandekager med æggene – det vil du ikke fortryde! 😉

Hvis du har lyst, kan du dekorere æggeskallerne. Du kan f.eks. male dem med vandfarver for et flot, pastelfarvet look eller pynte dem med påske-klistermærker. Jeg har ladet mine æggeskaller være naturlige og ubehandlede.

Nu skal dekorationen samles!
Placer skallerne i æggebakken og giv fantasien frit løb. Du kan pynte med lige præcis de materialer, som du har lyst til. Jeg har været på jagt i haven og gravet et par enkelte forårsblomster op. Det kunne f.eks. være vintergækker eller perlehyacinter. Hvis du får rødderne med op, kan du plante blomsterne i æggeskallerne med en lille my jord omkring. Det ser super sødt og forårs-agtigt ud. Vær dog opmærksom på, at blomsterne kun holder nogle få dage inde i varmen.

Har du skaller, som næsten er halveret, kan du bruge disse til fyrfadslys. De passer nemlig lige ned i. Lad dem blive i aluminiumsholderen og sørg naturligvis for, at de ikke er tændt uden opsyn. Alternativt kan du bruge LED-fyrfadslys for en bedre brandsikkerhed.

Pynt dekorationen med fjer i forskellige farver eller brug naturfarvede fjer, hvis du er til et mere naturligt look. Placer dekorationen et sted, hvor den kan sprede forårsstemningen, eller pak den ind i cellofan med en sløjfe af satinbånd og ha’ den med som værtindegave til årets påskefrokost.

Del meget gerne et billede af din påskedekoration med os via hashtaggene #byskovdiy og #lachikadk .

Ha’ en rigtig god påske og et dejligt forår.

Læs også: Æggeskal af gips

Læs også

Hvorfor rydde op?

Nogle er opvokset i hjem, hvor alt stod skarpt og snorlige, nogle i hjem, der var temmeligt rodede,

Juletraditioner og brunkager

For mig er december helt magisk. Og nok den eneste måned på hele året, hvor traditioner rent faktisk