DIY: Tips til kreative sommerdekorationer

Sommeren suser derudaf og forhåbentlig bruger du den på en masse dejlige ting.
Hvis du – ligesom jeg – elsker at samle på minder, så kender du helt sikkert dét, når man kommer hjem fra ferie med lommerne fulde af muslingeskaller og masser af feriefotos, men… Hvad skal man egentlig lige bruge det til?

Du får her 5 kreative ideer til, hvordan du kan bruge sommerens minder og samleobjekter i din boligindretning.

Let’s go!

Strandsand fra ferien

Om sommerferien er brugt sydpå eller ved en af de mange danske kyster, er strandsand let tilgængeligt og nemt at transportere.
Tag en lille pose sand med hjem fra ferien, hæld den på små, dekorative glas og lad sommerens minder indgå i indretningen.

Stagerne på billedet er nemme at lave og fungerer også super fint til formålet. Pynt med et fyrfadslys og du har en sød dekoration til havebordet eller til indedørs-hygge på de grå dage.
Find vejledning til fyrfadsstagerne her.

Dekorér med strandsten og muslingeskaller

Et fad eller en tallerken med strandfund er en nem måde at tage lidt af stemningen fra feriestranden med hjem. Samtidigt er det især her, hvor børnenes strandfund rigtig kan få lov at brillere!

Start med at drysse lidt sand i bunden af fadet og placer evt. nogle bloklys eller fyrfadsstager. Læg nu jeres strandfund på – det kan være både sjove sten, muslinger, konkylier, krabber, fjer eller andet fint pynt fra naturen. Placér fadet et sted i hjemmet, hvor det bringer minder frem og indbyder til samtale om jeres ferieoplevelser.

Vejkantsbuketter

En vejkantsbuket kan være både smuk, elegant og vild på samme tid. Gå på jagt i grøftekanten, i skoven, i vildnisset eller øde områder. Saml en buket af blomster, strå, blade og lad det uperfekte og tilfældige være målet. Vælg enten et farvetema eller gå all in på farver og former.

OBS: Regel #1 når der skal samles ind i naturen er naturligvis at tage hensyn. Rigtig mange nyder synet af blomster langs vejkanterne – og det skal de naturligvis kunne blive ved med. Ligeledes er det selvfølgelig heller ikke lovligt at plukke fra haver og private grunde.

Evighedsbuket af korn

En buket fra kornmarken er nærmest symbol på den danske midsommer og høst og er enormt dekorativ i hjemmet. Buketten holder evigt, og det giver derfor god anledning til at få brugt vaserne, der ellers kan stå tomme i perioder.
En buket af korn står bl.a. flot i kombination med træ og træfigurer, som vi tit ser i den nordiske indretning.

Fotos fra sommeren

Billeder fra sommerferien – så bliver det næsten ikke mere personligt! Men der er mange måder at bruge dem på, alt efter hvilket udtryk du går efter.

Mange foto-forretninger tilbyder at fremkalde større udgaver af dine billeder, hvis du ønsker at sætte dem i rammer.
Du kan også selv printe printe billeder ud fra computeren (eller bruge et polaroid-kamera, hvis du har sådan et), som du kan dekorere med.
En tredje mulighed er at lave en collage som på billedet. Her har jeg printet nogle billeder ud, som jeg har klistret på et hvidt stykke karton og sat i en skifteramme. Det er en super simpel og nem måde, hvor du løbende kan skifte ud i, hvilke billeder du viser frem.

Du kan finde ramme her (reklamelink)

Det var således mine forslag til, hvordan du kan indrette dig kreativ og personligt med dine minder fra en forhåbentlig dejlig sommer. Del meget gerne et billede med os via hashtaggene #byskovdiy og #lachikadk , hvor du viser, hvordan du indretter dig personligt og kreativt – på den måde kan vi nemlig inspirere hinanden 🙂

På gensyn og rigtig go’ sommer.

Læs også artiklen med DIY: Kreative pengegaver

Læs også

“Er du træningsafhængig?”

Jeg kan slet ikke tælle hvor mange gange jeg efterhånden har fået følgende spørgsmål som “Kan du ikke

Nutellasnurrer de luxe

Nutella er noget af det bedste der findes…. ikk sandt…? Jeg har puttet det indeni i disse snurrer