DIY: Udendørs reol af trækasser

Efteråret er på vej, dagene bliver kortere (og vådere), og sommerblomsterne er ved at være trætte at se på… Men hvad så? skal det hele så bare være gråt og trist på terrassen indtil næste forår?
NEJ! Det er ved gud, det ikke skal! Efteråret er fyldt med naturens aller smukkeste farver, og dem skal du have glæde af – lige ude foran havedøren.

Læs med herunder – så viser jeg, hvordan du virkelig (som i VIRKELIG) nemt kan lave en reol ud af trækasser, som du kan fylde med alle efterårets goder.

Det skal du bruge:

 • Kasser af træ
  Antal, farve og størrelse er fuldstændig op til dig selv. Kasserne må også gerne være forskellige størrelser og forskellige farver.
  Måske er du heldig at kende nogen, der ligger ind med et par slidte trækasser, som du må hente til billige penge. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du gøre ligesom jeg, og købe et par æblekasser hos Jem & Fix til 48,- stykket.
 • Nips/pynt/planter – hvad end du nu ønsker at putte i reolen.
  Du får naturligvis nogle ideer og lidt inspiration med på vejen nederst i indlægget.
 • Evt. maling og sandpapir
  Jeg har valgt, at mine trækasser skal males med sort træbeskyttelse. Ønsker du, at din reol også skal males, skal dette selvfølgelig også medregnes i budgettet, men du kan også helt udmærket beholde kasserne i råt træ.

Læs også: Efterårsdekorationer

Sådan gør du – 3 simple trin:

Trin 1

Jeg vil anbefale dig at starte med at slibe træet med sandpapir. Ihvertfald hvis dine trækasser er ligeså fyldt med splinter, som mine var!

Du behøver på ingen måde at slibe til blød-babynumse-niveau, men det ér nu meget rart at kunne flytte reolen uden at skulle bruge hele aftenen på at fjerne splinter bagefter.

Trin 2

Næste step er maling. Hvis du altså ønsker, at dine trækasser skal have en anden farve – ellers springer du bare let og elegant videre til næste trin.

Trin 3

Når tørretiden er forbi, er det tid til alt det sjove!

Stabel dine kasser, som du synes, at reolen skal se ud. Kasserne kan stilles lige ovenpå hinanden, eller de kan stables lidt forskudt.
Nu er det tid til at fylde reolen med alt hvad hjertet begærer.

Inspiration – hvad skal vi putte i reolen?

Mit bedste råd vil være at følge årstiden og at vælge ting, der gør dig glad, at kigge på.
Nu når vi går efteråret i møde, vil det være oplagt at dekorere med planter i efterårsfarver, græskar, kastanjer og hyggelige lanterner. Til vinter kan du skifte noget af pynten ud med kogler, små grantræer eller andre vinterlige dekorationer. Ligeledes er det til foråret fantastisk at dekorere med hyacinter og blomsterløg i forskellige afskygninger. OG wupti, så blev det sørme sommer igen, hvor sommerblomsterne kan få lov til at stråle.

Er det stadig liidt svært at beslutte, hvordan du skal fylde de forskellige rum i reolen ud?
Så har jeg heldigvis samlet lidt flere ideer til dig herunder.

Brændestabel

Nej, du behøver hverken at have brændeovn eller bålfad for at dekorere med kævler af brænde. Vi fældede et træ i sommers og har efterfølgende skåret grenene til brænde, men har du ikke lige planer om at fælde træer, så kan du også nemt købe net med kløvet træ hos f.eks. Silvan og Jem & Fix.

Lanterner

Der er meget få ting, der spreder hygge på en grå dag, som stearinlys og lanterner gør. Så skidt med, om der er smadret et glas eller ej.
Et godt tip er at vælge LED lys med timer til dine udendørs lanterner. Så tænder lysene helt af sig selv på samme tidspunkt hver dag, og du kan nyde synet og stemningen uden selv at skulle huske på at tænde og slukke dem.

TIP: Har du nogle lanterne, der har set bedre dage, kan de lynhurtigt få et ansigtsløftning med en gang spraymaling.

Opbevaringskasse

Nu bliver det næsten ananas i egen juice, men det KAN altså også noget at indrette reolen med søde æsker eller kasser + at det åbner muligheder for at have lidt praktisk opbevaring i reolen på en stadig pæn og dekorativ måde.

Redskaber

Lidt i forlængelse med tidligere billede, kan det være rart og praktisk at have de redskaber, som du bruger mest på terrassen, lige i nærheden. F.eks. kan du indrette reolen med en dekorativ vandkande eller bruge opbevaringskassen til hæksaks, handsker, ukrudts-hakkejern osv.

Blomster

Naturligvis! Planter og blomster i årstidens farver er alfa omega for sådan en have-reol.

Gå gerne efter planter i forskellige farver, størrelser og typer. Det giver lidt spil i det samlede udtryk. Ligeledes kan du gå efter urtepotter i naturfarver, neutrale farver, pangfarver eller du kan mixe mellem forskellige materialer af ler, metal, zink, flet osv…
Indret også gerne ved siden at reolen. På den måde kan du inddrage meget mere af terassen end kun lige den meters penge, hvor trækasserne står.

Lad højtiderne sætte sit præg

En måde at skabe ekstra stemning i din reol kan være at dekorere med elementer fra årets kommende højtid.

F.eks. kan du i Oktober spice din reol op med halloween-inspireret pynt og udskårede græskar. Byt ud med lidt julepynt i Decemter, hjerter i Februar og påskæg og påskeharer i løbet af foråret.
På den måde kan du have masser af liv i reolen på de årstider, hvor udvalget af sprudlende blomster ellers kan være lidt sparsomt.

Det var, hvad jeg havde for nu. Hvis du også kaster dig ud i sådan en reol af trækasser, så del meget gerne et billede med os via #byskovdiy + #lachikadk – vi vil elske at se din version.

Nyd efteråret og alle de hyggelige stunder, der lægger op til kreahygge. God fornøjelse.

Læs også: Hjemmelavede duftlys

Læs også

De 10 ultimative knalde-regler

Kære Læser Mit navn er Miss Curious (Læs også: 7 fejl de fleste kvinder begår i sengen) og

Alt hvad du kan ønske dig

Når jeg tænker sundhed tænker jeg ikke på en krop inddelt i kasser. Når jeg tænker sundhed tænker jeg på hele dig. Hele dit væsen. Alle dine tanker. Alt det som gør dig til dig.