DIY: Vase med terracottaeffekt

Et rustikt og stilet udtryk

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med terracotta-metoden på de sociale medier. Det er nemlig en super smart, nem og billig metode til at opdatere de vaser, der ikke længere følger tidens trends. Om vasen er af blankt porcelæn fra 80’erne, farvet glas fra 90’erne eller noget helt tredje er fuldstændigt underordnet. Det eneste, du skal tænke over, er formen på vasen. Måske du har en gammel vase, der har stået bagerst i skabet de sidste 4 år, som du kan upcycle med denne metode – og hvis ikke, så bugner det med vaser i genbrugsbutikkerne, der kun venter på, at en kreativ sjæl tager dem med hjem og giver dem nyt liv.

Det skal du bruge:

  • Ca. 1 dl vandbaseret maling i din foretrukne farve
  • 8 – 9 tsk natron – jeps, den slags du bager med
  • En bøtte til at blande i
  • En svamp til at påføre malingen
  • Evt. aviser til at dække af med

Sådan gør du:

  1. Hæld maling op i din bøtte og tilsæt natron.
  2. Rør blandingen grundigt sammen til det bliver en tyk, lidt grød-agtig, masse.
  3. Dyb svampen i blandingen og påfør den på vasen. Vær ikke bekymret over, at malingen ikke dækker 100%, og at det er tydeligt at se strøgene.
  4. Sæt vasen til tørre i en god times tid.
  5. Gentag – giv vasen 1 – 2 lag maling mere og lad den tørre godt op.

Find et godt sted til din nye vase. Pynt den med friske blomster, strå, grene, kviste eller andre smukke sager fra naturen. Måske du får mod på at udvide samlingen – ihvertfald kan en gruppe af forskellige vaser med terracotta-maling se utroligt flot ud sammen. Gå evt. på opdagelse på de sociale medier. Hashtagget #diyterracotta kan godt anbefales til at se de mange muligheder, der er med denne metode.

Og når vi nu er ved de sociale medier – så del meget gerne et billede med os af dine hjemmelavede terracotta-vaser via #byskovdiy og #lachikadk , så vi kan inspirere hinanden.

God fornøjelse og rigtig god krealyst 🙂
– Sandra Byskov.

Læs også

DIY: Kreativ med stearinlys

Stearinlys kan bare noget med hyggen, især her i den kolde årstid. Og når de så samtidigt giver

Elitediplom i planlægning

Den sommerdag hvor jeg troppede op uden sko var der sket en drejning i mit liv. End ikke et elitediplom i planlægning kunne have forberedt mig.

Erotisk Novelle: Gaven til Mr. A

Fantasien var deres, men gaven blev hans. Hun holder hans mørke, skaber lyset – når de sammen går