Elitediplom i planlægning

– og alting roder

Den sommerdag hvor jeg troppede op uden sko var der sket en drejning i mit liv. End ikke et elitediplom i planlægning kunne have forberedt mig.

Kender du de dage hvor du ikke har mælk til dine havregryn. Du spilder kaffe på skjorten. Din mascara klistrer fast på øjenlåget og i bilen indser du, at godt nok når dit første møde….men iført klipklapper.

Det gør jeg. Faktisk har jeg præsteret at troppe op helt uden sko. Dog om sommeren….men alligevel…

Jeg er aldrig helt forberedt på den slags dage – men jeg gør mit bedste for at planlægge og minimere mængden af dem.

At være forberedt uforberedt

Kender du de så de dage, hvor dit liv tager en uventet drejning. Ikke den vildeste planlægning kan minimere de dage. Et par eksempler:

De små drejninger: Følelsen er cirka den samme som at køre radiobil: Du er forberedt på at blive slået ud af kurs på et tidspunkt – og alligevel er du komplet uforberedt lige i det øjeblik det sker. (For mig efterfulgt af enten høje grin når jeg bliver ramt eller “HELT ÆRLIG” hvis det er min mand). Det er det jeg kalder at være lidt forberedt uforberedt.

De mellemste drejninger: Følelser er cirka den samme som at gå til eksamen. Du er forberedt på at der kommer spørgsmål som du måske ikke kan svare på – og alligevel er du komplet uforberedt i det øjeblik spørgsmålet kommer. (Det er i den slags situationer jeg i ren befippelse drikker censors vand). Med andre ord: Du er meget forberedt uforberedt.

De store drejninger: Følelsen er cirka den samme som når du venter på en orkan. Du forsøger at forberede dig på den kommer – og alligevel er du komplet og helt og aldeles uforberedt når den rammer. Vi snakker HELT uforberedt og ALT forberedelse er en umulig opgave fordi du ikke aner hvad du egentlig forbereder dig på. (Det var i den situation jeg pludselig fandt ud af hvad jeg bestod af og hvem jeg er). Med andre ord: Du er enormt forberedt uforberedt.

Alle 3 drejninger kan virke voldsomme – det kommer helt an på hvor i livet du er.

Jeg tilpasser mig kaos med et smil

Den sommerdag hvor jeg troppede op uden sko var der sket en drejning i mit liv. End ikke et elitediplom i planlægning kunne have forberedt mig. Jeg var nemlig lige blevet mor – og det der med at skulle huske både mig selv og mine sko var faktisk en ret stor ting på det tidspunkt, hvor næsten alt føltes som noget rod: Mit hår, mit tøj, min vægt, min nattesøvn og mit barn der nægtede at opføre sig som jeg havde forberedt mig på det skulle.

Jeg har mange gange siden stået både lidt og enormt forberedt uforberedt som mor. Men øvelse gør mester, tilpasningen kom ret hurtigt og jeg lærte at tilpasse mig kaos med et smil. Med andre ord blev jeg pludselig voksen og fandt ud af at navigere i min nye virkelighed.

Jeg er taknemmelig for hver dag jeg har med min dejlige familie.
Jeg tilpasser mig kaos med et smil.
Jeg giver slip.

Har du stået i en situation der krævede at du greb dit liv an på en helt ny måde? Hvordan greb du det an?

Sundhed for mig handler også om tilpasningsevne. Altså evnen til at kunne indgå i en ny virkelighed – uden at slå sig selv i hovedet over at det kunne være gjort på en anden måde. Du kan læse mere om hvad jeg forstår ved “sundhed” i mit tidligere indlæg alt hvad du kan ønske dig

Instagram her

Læs også

8 gaveidéer til ham der har alt

Indeholder reklame og reklamelinks Syntes du også at det kan være svært at finde på julegaver til mænd?

Erotisk novelle: Et møde i mørke

Hendes opfattelse at være blindfolded*, fik en helt ny betydning efter mødet med lægen, en tirsdag aften i

Opskrift: (Næsten) sund snickersgrød

Snickers til morgenmad? Det er faktisk slet ikke så usundt, som det lyder. Snickersgrøden består nemlig primært af

Rigtige mænd og curling koner

Forleden dag sad vi i hver vores ende af landet og så udsendelsen på dr1 “Rigtige mænd –