Har du modet til at være ærlig overfor din partner?

Når du har sex med din partner, har du så præcis det sexliv du tænder på, får du udlevet dine fantasier? Ikke at man absolut skal udleve alle sine fantasier, men hvis man konsekvent undertrykker det man i virkeligheden tænder på lever man kun livet halvt, og måske kan partneren mærke at man ikke rigtig er der.

Er du 100 % til stede med din partner?  Hvis du går og drømmer om at have sex på en anderledes måde, men aldrig har haft modet til at sætte ord på det overfor din partner, kan du måske komme til at mangle gnisten i dit liv og have svært ved at give din partner det han eller hun ønsker. Og hvem ved, måske går din partner og drømmer om præcis det samme, ville det ikke være ærgerligt at spilde tiden med at gå og være bange for hvad den anden mon vil sige til din fantasi?

Det kan også være seksuelle problemer som du ikke deler med din partner.

Som terapeut og sexolog har jeg oplevet mange par som ikke fortæller hinanden hvad de går med af tanker omkring det seksuelle. De tanker kan gøre, at parret går og lukker sig inde hver for sig, og efterhånden mister hinanden og lysten til hinanden, eller tror at den anden har mistet lysten til dem selv. Dette kan skabe skilsmisser eller døde parforhold, hvor der er basis for utroskab.

Men hvad er det der gør at folk ikke taler med hinanden?

Det kan der være mange årsager til. Eks. hvis den ene part får nogle problemer som er forbundet med skam, eks. mistet lyst eller evne til rejsning.  Desværre kan dette gøre at i stedet for at søge partnerens fortrolighed, trækker den skamfulde partner sig mere og mere ind i sig selv, og den ekskluderede part føler at den anden ikke længere elsker ham/hende.  Dette kan hænge sammen med det seksuelle selvbillede som en aktiv partner på lagenet, hvis man ikke længere kan være i denne rolle, så er det bedre at trække sig end at være en fiasko og opleve nederlag.

Både mænd og kvinder kan opleve at deres sexliv ændrer sig i overgangsalderen. Kvinder kan opleve at deres slimhinder i skeden bliver tørre og tynde, hvilket gør at sex kan være smertefuldt og dette gør at de mister lysten til sex. Og i stedet for at gøre noget ved problemet kan det være at de trækker sig fra manden, fordi de ikke synes at de kan give ham det han gerne vil have.

For mandens vedkommende kan manglende evne til rejsning og udløsning opstå enten pga. forkalkning, overvægt eller pga. bivirkninger fra medicin eller sygdom. Han kan også opleve det frygteligt skamfuldt og få ham til at trække sig fra fysisk samvær med sin partner. Mange mænd er ikke meget for at gå til lægen, men det kan være en god ide at få en snak med lægen og hvis lægen ikke kan gøre noget kan en tur til sexolog måske afhjælpe problemet.

Overvægt kan ofte være en primær årsag til at sexlivet gå i stå, både fordi man selv føler sig mindre tiltrækkende, men også reelt fordi partneren tænder mindre på en som har taget på og ikke længere ligner den man blev forelsket i.

Men hovedsagen er at der skal tales om problemerne, vær ærlige overfor hinanden. Kom frem med jeres problemer, ønsker og fantasier.

Læs også

Februar Favoritter

Hver måned viser jeg mine egne favoritter – og det er ikke nødvendigvis det allernyeste eller fra de