Lever du for din egen skyld, eller andres? Husker du og være noget for dig selv først? Ellers kan du ikke være noget for andre. Der er intet i vejen med at hjælpe andre, men glemmer du dig selv i den proces, mister du dig selv. Ingen kan være noget for andre, hvis altid de nedprioritere sig selv.

Er det vigtigste at du er glad eller lever du for at gøre andre glade? Er det meget vigtig for dig, at andre kan lide dig, selv dem du ikke er tæt på? Lad ikke andres glæde drukne din egen. Der er intet i vejen med at ønske andre skal kunne lide dig, bare det ikke er alt afgørende for dit velbefindende.

Hvis du hele tiden lever efter hvad andre vil, lever du ikke dit eget liv, og mister nemt dig selv. Har du svært ved at sætte grænser og bede om hjælp. Så høre du garanteret ofte dig selv sige ja, selvom du hellere ville sige nej og så er du måske en pleaser, der skal til at passe på dig selv og sige fra.

Øv dig i at mærke efter, hvis du siger ja til det her, er der noget andet du fravælger. Siger du ja, siger du indirekte nej til andet. Siger du ja til fredagsdrinks med veninderene, eller ja til at være træner i minigolf 2 gange om ugen, vælger du andet fra, tid med familien, træning til dig selv. Hvis ja er blevet dit standart svar, så øv dig i at svare: Jeg vender lige tilbage! Eller det tænker jeg lige over. Og mærk så efter, hvad du har lyst til, før du svarer.

Mærk efter, hvilke mennesker og handlinger der gør noget godt for dig selv og giver god energi. Din tid er knap, så investér den i de ting, der betyder mest for dig. Tag noget tid til at prøve og forstå, hvorfor du mon har så stort behov for at være elsket af alle. Erkend behovet og prøv og slippe det. Brug tid på at øve dig i at gøre det modsatte.

Vi har alle brug for at blive elsket og accepteret som den vi er, men det behøver ikke og være af alle. Vælg dem, vis kærlighed du er sikker på, og øv dig, træn dig selv i, at sige fra og sætte grænser.

Jeg har været pleaser hele mit liv. Fra jeg var ganske lille lærte jeg at tilpasse mig andre menneskers behov. Mine egne behov og lyster blev pakket væk, gemt. Det skal være slut nu, jeg har øvet mig længe, og øver fortsat. Jeg er ikke en statist i mit eget liv, jeg spiller hovedrollen nu. Vores energi og tid er begrænset. Du er ikke egoistisk hvis du en gang imellem siger nej, ingen kan alt.

Du er ikke ansvarlig for andres lykke, kun din egen. Invester i de ting der er vigtige for dig, og når det er sagt så kan fredagsdrinks med veninderne, være lige præcis det, du af og til skal sige ja til, minigolfen derimod er tvivlsom.

 

Læs også

Kyllingegryde med paprika

Denne ret hører under nemme, lækre og sunde hverdagsretter; en krydret gryderet med kylling, paprika, tomat og grøntsager.

Syrlige citronbomber med lakrids

Denne opskrift indbyder til glaze-træning, hvor du kan folde din indre konditor ud. Kagen består af 3 dele:

Mini morgenmadstærter

De her tærter er helt geniale! De kan tilberedes på 5 minutter og så er det bare i