“Er du træningsafhængig?”

Jeg kan slet ikke tælle hvor mange gange jeg efterhånden har fået følgende spørgsmål som “Kan du ikke overleve uden din daglige træning?”, “Skal du virkelig træne, når du er på ferie?” og “Tror du ikke, at du træner lidt for meget?”. Okay, jeg træner måske mere end den gennemsnitlige dansker, men vi taler 3-4 gange om ugen af cirka 35-40 minutter. Er det meget?

Jeg har ikke altid trænet. Langt fra faktisk. Da jeg gik i folkeskolen, var jeg hende, der blev valgt sidst; hende, der altid gik, når der var løb inden efterårsferien; og hende, der valgte at gå til golf, fordi hun fik en skade bare hun så på en bold. Bevares, jeg blev da også forholdsvis god til golf og jeg spiller det da fortsat på eliteniveau, men det var alligevel frygteligt at have mærkatet som “hende, der ikke kan finde ud af at dyrke sport”.

For cirka 7-8 år siden, da jeg befandt mig på Aarhus Universitet blandt andre ligesindede (eller noget i den retning), begyndte jeg at dyrke motion. Ikke meget, men et par gange om ugen til piloxing og zumba blev det da til. Det døde dog hurtigt ud igen, når der skete andre spændende ting på universitetet eller fredagsbaren kaldte. Da jeg senere gik igang med specialet et par år senere, fandt jeg endelig et dejligt outlet ved at stå på crosstraineren og træne derudaf imens jeg så et afsnit af yndlingsserien – og sådan begyndte det.

I 2014 fik jeg så den tossede ide, at jeg ville deltage i Aarhus Halvmarathon, fordi “det havde jeg ikke prøvet før, så det kan jeg helt sikkert”. Så jeg snørede løbeskoene (for første gang nogensinde) tre måneder før og så gik træningen ellers igang. Og guess what, jeg gennemførte sgu! Ja ja, det var ikke verdens bedste tid, men hele vejen igennem løbet så jeg alle de mennesker, der havde besluttet, at jeg ikke kunne løbe for mig, og jeg løb fra dem 😉

Men hvordan blev det så til at jeg begyndte at træne så stabilt? Og så tit? Og på ferier? Jo, jeg fandt ud af, at det faktisk var vanvittigt rart efter at adrenalinen havde pumpet i ørerne i en god halv times tid. Det var som om alle livets bekymringer syntes mindre vigtige og jeg bare kunne slappe af og være mig selv. Så pludselig tog det ene halvmaraton det andet, og løbeskoene blev snøret i hvert fald tre gange ugentligt. Og ja, træningen bliver også prioriteret, når jeg er på ferie, fordi så kan jeg virkelig slappe af resten af tiden! Alle bekymringerne er væk og jeg kan bare være mig selv og nyde livet.

Er jeg træningsafhængig? You tell me…

Skrevet af Boel
Instagram: @laktosefridk

Læs også

Mine 7 podcast favoritter

For et lille års tid siden begyndte jeg at lytte til et par podcasts, men jeg må indrømme,

Vil han bare have sex?

Sådan aflæser du om han kun er ude efter sex…. Du har mødt denne her super spændende, lækre

DIY: Kreative pengegaver

Kender du det: du skal til konfirmation. Du skal have en gave med. Konfirmanden ønsker sig penge, men