Utilstrækkelighed synonym med at blive voksen?

Hvornår skete det? Hvornår fik man pludselig 1000 ting man gerne ville nå, og ikke tiden til at nå det, og oveni det man gerne vil nå, så er der mindst lige så mange ting, man SKAL nå. Hvad forhindre os i at nå det? Ægteskab? Job? Uddannelse? Børn? Alderen? Os selv? Andres forventninger til os?

Kan i huske det? Hvornår blev tiden en anden? Og kan i huske inden? Inden vi konstant skulle løbe hurtigt for at nå alt. Kan i huske friheden, tiden, dengang vi havde alt tid i verden. Tiden inden ægteskab, inden job og uddannelse, og tiden inden børn, inden stress? Den gang hvor man intet skulle nå, og derved nåede en masse, og stadig havde tid til sig selv, til at kede sig, til at hvile sig, til at restituere? Den gang hvor man kun havde sig selv at stå til regnskab for. Hvad vil jeg? Hvad har jeg lyst til? Hvad har jeg egentlig brug for i dag, lige nu? Dengang hvor sommeren var evig lang og solrig, og man kun havde ens egne forventninger at leve op til.

Ville i gøre det igen? Starte forfra? Prøve det hele igen? Tanken er fascinerende. Ville i gøre noget anderledes? Vælge anderledes? Prioritere anderledes? Nyde det mere og i længere tid?

Hvis jeg skulle gøre det igen, ville jeg gerne ende her igen. Jeg ville blot starte tidligere, jeg ville opsøge min kommende mand langt før vi mødte hinanden, jeg ville komme hurtigere i gang med at uddanne mig, jeg ville tage flere uddannelser, få børn tidligere, og få en mere end nu. Jeg ville gøre det hele igen, måske var der en enkelt eller to ting jeg ville springe over, min periode med rødt hår, finanskrisen der endte ud i konkurs og pressede økonomi. Men i bund og grund ville jeg vælge det hele til igen.

Jeg heldig, jeg elsker min mand, vi har 3 fantastiske børn og i bund og grund kunne jeg ikke ønske mig mere? Må man sige det? Må jeg sige jeg er lykkelig og glad her hvor jeg er? Og alligevel er den der halv trælse følelse indeni.

Er ord som utilstrækkelig, uperfekt, og ikke god nok, synonym med at blive voksen? Med at være hustru, veninde, med at være mor og kollega? Og hvem bestemmer om vi gør det godt nok? Ser rigtige ud? Opføre os som man skal, som man bør og som det forventes. Hvis jeg kunne ændre noget, ville jeg ændre lige præcis de følelser, følelsen af hele tiden af føle sig bagud, følelsen af ikke at være 100% tilstede nogen steder. Jeg ville nyde mere, være mere tilstede, og føle lykken dybere. Jeg ville være mere ligeglad med hvad andre forventer af mig, hvad andre synes om mig, af hvad andre synes jeg bør gøre og hvordan jeg skal gøre det.

Du er god nok.

Man bliver aldrig for gammel til at lære, og lige nu beslutter jeg mig for, at jeg vil være bedre til at være mig, til at være ligeglad med hvad andre synes jeg skal gøre og bruge min tid der hvor jeg aller helst vil, på den måde, som jeg synes fungere for os, som giver mig den gode energi, som giver mig kærlighed.

Jeg håber du vil lade mine ord omfavne dig, med følelsen af, at du er god nok, du gør det godt, lyt til dig selv, og lev for dig og dine nærmeste. Og med fare for at gå helt til ydeligheder, elsk dig selv, vælg dig selv og den lykke der følger med. Vi er gode nok som vi er. Punktum.

Læs også

Vegansk speltbrød med Chiafrø

Ingredienser: 4 dl havremælk 25g gær 1 spsk agavesirup 1,5 tsk salt 100g ruggryn 20g Chiafrø 400g øko

Erotisk novelle: Du er min, slave

Jeg går op ad trapperne til lejligheden, efter en lang arbejdsdag med næsten 2 timers overarbejde. Jeg er

Ramen suppe med kylling og grønt

Ramen suppe; nemt, lækkert og fyldt med smag og kraft.Jeg eeelsker nudelsuppe, især når der er knald på