Familie-ferie hvor alle har det sjovt

Det kan være noget af en udfordring at finde på, når det kommer til ferie som familie – især med små børn. Hvor er temperaturen udholdelig? Hvad er der af aktiviteter til at stimulere de små? Og hvor får man børnevenlig spise? Ja, tanker og overvejelser er der nok af når alle skal stilles tilfredse.

Min lille familie og jeg er netop hjemvendt fra en uges ferie på Lanzarote, Club La Santa. Egentlig var det ikke et rejsemål jeg selv ville have valgt, men da vi før jul fik tilbuddet om at komme derned, ja, så kunne vi altså ikke takke nej til muligheden for at få chancen for at rejse sammen som familie for allerførste gang. Jeg gjorde mig naturligvis nogle forestillinger om hvordan det ville være at være der, bl.a. tanker om at jeg sikkert ville være tvangsindlagt til at være underholdningsklovn for vores 3-årige datter imens at farmand kunne lave alt det sjove – sådan endte det dog langt fra. Vi var jo så heldige, at både min svigerfar, hans søster og hendes mand også var med på turen, hvilket jo bidrog med muligheden for at skiftes lidt til at se efter den lille.

Sporty datter, yndlings kaninen og de smukke palmer på Club La Santa

Når bekymringer bliver gjort til skamme

Club La Santa viste sig at være langt mere end bare ”sports-idioter” og fodboldbaner. Ja, altså jeg havde ikke ligefrem forestillet mig at det var så børnevenligt som det egentlig er. De børnevenlige omgivelser, gjorde det muligt at veksle imellem voksen og børneaktiviteter, således at ingen følte at de kedede sig og at vi hver især kunne skiftes til at slappe af. Der var både børne-pool, legeplads og dét jeg vil kalde en lille børnehave, hvor børnene kunne spille bold, hoppe på hoppeborg, tegne, male, lege med perler og meget mere. Her kunne man både ledsage sit barn, men også få sit barn passet af søde og kompetente ”Green-teamers” hvis det var et ønske – det var dog ikke noget vi benyttede os af 🙂 Men vi fik da malet en del, leget med perler og sat et håndaftryk på væggen blandt de mange andre der er. Tilmed er der om onsdagen et show på torvets scene med dans og konkurrencer, som de små børn i ”Playtime” træner op til og har det sjovt med i den tid de er der.

La Santa er et relativt stort ”sted” og havde det været helt ideelt, så havde vi nok skullet have en paraplyklapvogn med – det kunne vi dog ikke grundet at vi havde købt billige billetter hvor kun håndbagage var tilladt. I stedet valgte vi at leje en cykel og dertilhørende cykelhjelm, som både vores datter og vi havde stor glæde af. Hele området er, mere eller mindre, udstyret med ramper som gør det muligt for de små at cykle rundt. Egentlig kunne vi også have lejet en klapvogn eller en baby-jogger, men cykling synes tilsyneladende at være sjovere 🙂 Ydermere blev vi positivt overrasket over hvor stort et udvalg der er af børneretter og hvor obs tjenerne er på de små, men også hvor fleksible de er hvis noget ønskes anderledes. Til glæde for de små, så bliver iskuglerne altså heller ikke mindre af et charmende smil og et ”hej” fra de små 😀 Vi voksne blev også godt bespist på Club La Santa og til en overkommelig pris – det er jo også winwin og værd at tage med.

Vi skal tilbage

Vi er begge enige om, at en uge var ALT for kort tid at være der og vi er ihvertfald også enige om, at det absolut ikke var vores sidste tur til Club La Santa. Vi ser gode muligheder i netop denne rejsedestination, både fordi at der er noget at lave for alle, børn finder glæde i genkendelse og vi har muligheden for at være der på samme tid med andre fra vores familie. Dertil kan også tilføjes at der er utroligt smukt. Selvom samtlige huse er hvide, jorden er sort af lavasten og planterne mest består af kaktusser og palmer – så er kontrasten imellem de 3 dele bare SÅ smuk og værd at opleve.

Min datter og jeg til Zumba på Club La Santa

Tak fordi du læste med. Jeg håber at kunne have skabt inspiration til en af dine kommende rejser med din familie 🙂

//LeneKisum

Instagram her

Læs også

Risengrød lavet i ovn

Jul er lig med risengrød, ikke sandt? Og gerne masser af det! Jeg kommer derfor med lidt af

Pasta med sundere kødsovs

Jeg tror at enhver familie har deres egen favoritudgave af denne ret, den kan jo varieres i de

Erotisk novelle: Et møde i mørke

Hendes opfattelse at være blindfolded*, fik en helt ny betydning efter mødet med lægen, en tirsdag aften i