Fastelavnsris – du gerne pryder din bolig med

Har du børn, du gerne vil kreahygge med?
Så er fastelavnsris sjove og hyggelige at fremstille – men er de også pæne at kigge på efterfølgende?

Ja! Det kan de i hvert fald godt være.
Hvis dine børn endnu ikke er så store, bestemmer du nemlig helt selv, hvilke materialer du stiller til rådighed. Smart ikk’?

Og det er også helt okay at kreahygge som voksen. Så har du mulighed for at kreere på et højere niveau, og det er en god mulighed for at fylde lidt i de tomme vaser – nu hvor der alligevel ikke blomstrer alverden på denne årstid.
Du kan gå all-in på farver og materialer eller du kan gå safe.

Jeg har kreeret 3 eksempler – 3 forskellige stilarter – som du frit kan plukke og mixe og matche ideer fra, hvis kreativiteten har brug for et kærligt skub til at blive sat i gang.

Fastelavnsris i boheme stil

BOHEME RISET

Du kan sagtens inddrage den smukke, naturlige boheme-stil i dit materialevalg til fastelavnsriset.
Fjer, træperler og snor samles med en limpistol – så simpelt kan det gøres.

I dette eksempel har jeg brugt hvide og brune fjer og perler af træ for at matche den øvrige indretning, men du kan SAGTENS slå dig løs med fjer i flere forskellige farver eller perler af andet materiale. Perlen skal bare have et hul, der stort nok til, at du kan lime enden fra fjeren fast indeni.

Det er nemt for ‘børnlil’ at være med til at fremstille pynten, og med lidt hjælp fra en voksen, er det ikke så farligt med en varm limpistol.

Grenene er bare nedfaldene birkegrene fra haven – men brug, hvad du har! Hav blot i baghovedet, at træperler (og andet ”tungere” pynt) vil tynge de tynde, bøjelige grene en smule.

Fastelavnsris i pastelfarver

POMPOM RISET

Pompom’er festlige og fås i alle regnbuens farver!
Jeg har i dette eksempel brugt douce pastel farver – netop for at matche den øvrige indretning.
Det kan give en fed effekt til fastelavnsriset at udvælge en bestemt farveskala, som du holder dig indenfor, og så i stedet inddage en masse forskellige materialer og teksturer.
Men igen – du kan SAGTENS gå all in på farver! Gi’ den gas på børneværelset eller bryd de ellers rolige rammer med en skarp kontrast – DU bestemmer.

Jeg har købt en pakke pompom’er med blandede farver og størrelser i, udvalgt de farver, jeg gerne ville bruge; og så er de ellers bare trukket på nål og tråd med lidt mellemrum imellem til en guirlande. Du kan give pompom’erne en klat fra lim pistolen, hvis du ønsker, at de skal sidde fast på snoren. Men det gør nu ikke den helt store forskel – de glider ingen vegne.
Guirlanden kan efterfølgende pynte på børneværelset eller til festlige lejligheder.

Du kan også lave små sløjfer eller ‘butterflies’ af farvet papir og pynte med. Her kan de fleste børn også være med; så kan mor eller far sætte snoren på.

Hvis du vil prøve kræfter med dine egne, hjemmelavede pompom’er, kan du ret simpelt lave nogle af silkepapir.
10 til 20 lag (alt efter størrelsen på dine pompom’er) ligges sammen og foldes ligesom en butterfly. Den fastgøres på midten med en snor, og du kan evt. runde hjørnerne med en saks.
Nu skal du trække silkepapiret fra hinanden – lag for lag – begge sider – for og bag for til sidst at få et ‘plysset’ og fyldigt udseende.
Disse pompom’er kræver dog en lille smule mere øvelse og forsigtighed, da silkepapiret er meget skrøbeligt.

Du kan til sidst pynte vasen med et bånd eller en sløjfe, hvis du føler for det.

Fastelavnsris med feminint udtryk

PRINSESSE RISET

Dette fastelavnsris har naturligvis fået sit navn ud fra det feminine udtryk – og også her kan du SAGTENS slå dig løs med andre farvetoner.

Vi skal igen have fat i fjerene; men grenene er denne gange byttet ud med kirsebærgrene med lyserøde knobber fra supermarkedet. Gæslingegrene eller nedfalende grene fra haven kan naturligvis også bruges – her vil du opnå et helt andet udtryk.

Fremgangsmåden er simpel. De hvide fjer er bundet på kirsebærgrenene med et smalt, lyserødt satinbånd. Har du mod på det, kan du kaste dig ud i små, lyserøde sløjfer; men du kan også sagtens gøre som her og bare binde en knude. Enderne klippes derefter af i en passende længde.

Også her kan du pynte vasen med en sløjfe, der matcher dine farvevalg.

Stortset alle materialer er fra Søstrene Grene og er købt til en billig penge. Ingen af fastelavnsrisene er voldsomt avanceret, og du kan nemt inddrage børnene, manden, bedstemor – ja hele familien til kreahygge på fastelavnssøndag.
Hvis ikke de kommer ad sig selv, kan de måske lokkes med varm kakao og fastelavnsboller efterfølgende?..

Alle kneb gælder; slip fantasien løs og lad kreativiteten folde sig ud.
Rigtig god fornøjelse.

Læs også

5 tips til en fræk og romantisk påske

Indlægget indeholder reklame og reklamelinksReklamelinks er markeret med * Kære læser, Jeg – Miss Curious fra Missgrey.dk og

Erotisk novelle: Valkyrien

Valkyrier var i den nordiske mytologi gudinder, der blev associerede med krig, smerte og død. Kilder beretter, at