At forberede sig på renovering

Beslutningen er taget! Nu kommer det til at ske, huset skal renoveres.
Vores skønne villa fra 1945 trænger til en opgradering indvendigt. Det drejer sig om stort set hele underetagen, og den kommer til at være ubeboelig i perioden.

Heldigvis har vi en 1. etage. Lige nu er den bestående af et soveværelse, et børneværelse, et kontor og et badeværelse. Vi kan heldigvis tilgå 1. etagen via hoveddøren med tilhørende hall, så vi kan reelt “lukke af” for byggerodet imens. Håber jeg i hvert fald!

Trappen i hall’en set nedefra med udsigt til morfars lysekrone

Men vi kan jo ikke bare slæbe alt inventar ovenpå, imens vi renoverer. For slet ikke at tale om køkkenet og vaskesøjlen i bryggerset!
Derfor bliver kontoret ovenpå, inddraget til et interimistisk køkken. Eller det vil sige, at jeg får lov at få et lille bord med 4 stole, køleskabet, ovnen og 2 køkkenskabe med!

Derfor skal jeg have bestemt mig for, hvad der skal med i vores midlertidige køkken – hvordan gør man så lige det?
Ja det er virkelig et godt spørgsmål! Eftersom renoveringsprocessen kan tage op til 2 år, skal der virkelig vælges rigtigt! Heldigvis er der lidt tid at løbe på endnu, så har I gode råd/erfaringer, må I endelig gerne smide en kommentar nedenfor 🙂

Længst væk i billedet ses vores soveværelse (som også skal fungere som stue i renoveringsperioden) og bag døren med stjernerne, er prinsens værelse

Alt der ikke bliver plads til ovenpå og i hall’en, skal opmagasineres et eller andet sted. Vi håber på at kunne have det meste til at være i garagen (dette får et indlæg helt for sig selv – fortsættelse følger!)

Hvad der er styr på indtil videre….

Der ligger jo et stort arbejde bagved i det hele taget at få taget lån hjem til sådan et projekt.
Faktisk har vi siden før jul sidste år haft gang i en masse forberedende arbejde, før at banken i det hele taget kunne tage stilling til et evt. lån. Det er heldigvis på plads nu, men det var en større omgang end lige forventet!

Så hvis du går og overvejer at skulle renovere selv, skal du være klar på at have følgende klar til banken:

  • Lav en beskrivelse af byggeprojektet – gerne i detaljer
  • Lav tegninger af renoveringsprojektet – “før-tegninger” og forventede “efter-tegninger”
  • Hent tilbud hjem på materialer (gerne 3 forskellige steder fra)
  • Estimer hvor mange timer, du regner med at bruge på projektet (din arbejdstid er også penge værd til en vis grad) Få evt. en håndværker til at give et tilbud, så har du noget at arbejde ud fra
  • Undersøg om der skal søges byggetilladelse hos kommunen

Vær desuden opmærksom på:

  • Hvis du laver energibesparende forbedringer, kan du i nogle tilfælde søge tilskud hos dit energiselskab – dette skal søges INDEN du går i gang
  • Tilkøb evt. forsikring, så du er dækket undervejs i renoveringsprojektet (ikke alle husforsikringer dækker, når det gælder renovering)

Lige på nær de sidste to punkter, er vi faktisk helt med på ovenstående punkter.
Nu afventer vi bare kommunen, der skal tage stilling til byggetilladelsen.
Heldigvis fik vi den sendt ind i god tid – jo tættere vi kommer på påske, jo længere bliver behandlingstiden, fik vi at vide. I vores tilfælde er behandlingstiden “kort” – kun små 4 uger.
Men pyt med det, der er masser at gå i gang med i ventetiden.

Sofaen er allerede solgt, så nu er det slut med at ligge og slænge sig dér!
Hall’en skal gøres klar med nyt gulv, aflukning af dør til stuen og opsætning af et stort væg-til-væg skab, som I vil komme til at høre mere om i næste indlæg….

Instagram her

Læs også

DIY: Kreativ med kastanjer

Der sker meget i naturen om efteråret – blandt andet falder de første kastanjer gerne fra kastanjetræerne i

Mælkesnitter

8 Mælkesnitter  Ingredienser: Bunde: 3 æg 150g sukker 2 spsk kakao 150g mel 1 tsk bagepulver 3 spsk

Morgenmuffins med gulerødder og knas

Jeg tror nok, at morgenmadsmåltidet er mit absolutte favoritmåltid. Jeg elsker de langsomme morgener, hvor der er god