Gode aftenrutiner – Så let er det at fjerne makeup

REKLAME – DETTE INDLÆG ER SPONSORERET AF Cosmos CO

Som du sikkert har hørt eller læst, skal du fjerne makeup inden du går i seng, da det skader huden i ansigtet, hvis du sover med makeup på. Sover du konsekvent med makeup, øger det chancerne for tidligere rynker og andre skader og sygdomme i huden.

Mit navn er Line Andersen, og jeg arbejder som ansvarlig for SoMe hos Cosmos Co og Cossy. I denne artikel vil jeg komme med mine bedste råd og tips til, hvordan du let fjerner makeup og plejer huden inden sengetid.

Artiklen er skrevet objektivt, jeg vil dog henvise til et par produkter, som jeg selv vil anbefale, fordi de virker super godt.

Mange tror helt fejlagtigt, at det tager lang tid at fjerne makeup og gøre sig natteklar om aftenen. Men intet kunne være mere forkert. Det tager faktisk under 5 minutter, hvis du bare bruger de rigtige renseprodukter. Og det er inkl den tid, som det også tager, når du lige skal pleje huden med en lækker creme eller olie.

Det handler bare om, at du får lavet en god aftenrutine, som du let kan overholde hver aften inden sengetid. Der er ingen grund til at gøre det mere kompliceret end højest nødvendigt, jo mere simpel din rutine er, jo lettere er den at overholde.

4 måder at fjerne makeup let og effektivt

Alle typer af makeup er baseret på ingredienser, som blandt andet kan opløses af olie eller andre ingredienser. Derfor vil du ofte opleve, at en makeupfjerner indeholder olie, som en af de aktive ingredienser.

Herunder vil jeg gennemgå 4 effektive måder til at fjerne makeup inden sengetid, som fjerner alle typer af makeup inkl vandfasteprodukter

1. Olie

Noget så simpelt som argan olie, kokosolie eller olivenolie er fantastisk til at fjerne makeup med, da de alle 3 er vegetabilske olier. De opløser alle typer af makeup, og samtidig plejer de huden, fordi olierne er rige på vitaminer og essentielle fedtsyrer.

Ulempen ved olier er, at de godt kan være lidt fedtet at arbejde med, og de kan efterlade huden en smule fedtet, hvorfor det kan være svært at pleje den med en creme efterfølgende.

Så er du typen, der gerne vil have det naturligt, er olier vejen frem, men det kan blive på bekostning af din natcreme. Men bare rolig, olierne skal nok pleje din hud.

2. Micellar water

Micellar water er noget helt særligt vand, som er blevet spaltet, og dermed har fået de fantastiske egenskaber, at det opløser og fjerner makeup simpelt.

Faktisk har micellar water været anvendt i Frankrig i mange år til at fjerne makeup, og vandet er kendt for at være en super simpelt at anvende.

Hæld lidt micellar water på en vatrondel og tør herefter makeuppen af ansigtet.

Gentag ovenstående indtil alt makeup er væk.

Bruger du en god micellar water, så indeholder den ingen trælse ingredienser, som kræver at du vasker eller renser huden efterfølgende. Du kan faktisk blot tørre huden af med en klud eller et håndklæde, og derefter smøre creme i ansigtet. Jeg bruger selv Cossy Micellar Water som er meget naturlig og af høj kvalitet. Den virker hurtigt og simpelt.

3. Face wash

En god face wash gel kan faktisk fjerne både makeup eller makeup rester.

Jeg bruger selv en ansigtsvask til at rense min hud og fjerne makeuprester med, jeg bruger den ikke som en direkte makeupfjerner. Men muligheden er der!

Det gode ved en face wash er, at den renser huden i dybden, samtidig med at den fjerner makeup eller makeuprester fra huden. Så din hud er helt ren og klar til pleje efter en gang face wash.

Mænd kan også bruge den! De fleste vil have godt af en rens af ansigtet dagligt eller som minimum et par gange om ugen.

Jeg bruger selv Cossy Face wash som er meget mild og blid mod huden, dog uden at det går ud over egenskaberne.

4. Makeupfjerner creme

Et af de nyere produkter indenfor makeupfjerner er en creme, som har de samme gode egenskaber som olie. Det smarte er, at du blot smører cremen i ansigtet og på øjenområderne, masserer den ind i huden, lader den sidde 20-30 sekunder, og bagefter fjerner det hele med en fugtig klud eller en vatrondel.

Cremen opløser alle former for makeup inkl vandfast, og den plejer samtidig huden.

Den er især god til området omkring øjnene, som godt kan være lidt kompliceret nogle gange ellers. Eller hvor det kan gøre ondt at få produktet i øjnene.

Men det er ikke tilfældet, hvis du anvender en creme, som både er mild, blid og effektiv.

Jeg bruger selv Cossy Eye- & Makeup remover, som er fantastisk, især når jeg skal have fjerner makeup omkring øjnene.

Du skal ikke nødvendigvis holde dig til en af ovenstående, jeg vælger enten at kombinere produkterne, eller også skiftes jeg til at bruge de forskellige produkter, afhængig af, hvor meget makeup jeg har på, samt hvor makeuppen sidder.

Men uanset hvad, fjerner jeg altid min makeup inden, at jeg går i seng. Og det kan jeg også kun anbefale, at du gør, det er nemlig det sundeste og bedste for huden.

Læs også

Risengrød lavet i ovn

Jul er lig med risengrød, ikke sandt? Og gerne masser af det! Jeg kommer derfor med lidt af

DIY: Kreative telefon covers

Telefonen er efterhånden blevet vores alle sammens bedre halvdel og er svær at leve uden. Derfor er det

DIY: Lav dit eget solspejl

Okay, jeg indrømmer det – jeg er selv mega imponeret over, hvor god en idé det her i

Kyllinge-gryderet med muligheder

Denne ret er nem og smagfuld og fyldt med grøntsager og krydderier. Det er sådan en ret, man