Hvad vil der ske hvis du IKKE giver op denne gang?

Du står i køen i supermarkedet. Dine øjne fanges af den store overskrift på ugebladet foran dig. Ny uge, ny mirakelkur der lover at du kan tabe 5 kilo på 5 dage. Whauv! Det er jo lige præcis det du har brug for. Du køber bladet, skynder dig hjem for at læse om miraklet og kaster dit hoved og din krop ud i en suppe/sulte/juice/WHATEVER-kur. Du holder ud i 3 dage, taber da også lidt undervejs, og så bryder du sammen og ved næste besøg i supermarkedet har din krop bare brug for chokolade, og det hele kan da også bare være lige meget, for hold nu op hvor er det synd for dig!

Hånden op hvis du kender situationen.

Personligt har jeg stået der alt for mange gange, og udsat min krop for de værste forsøg igen og igen. Det er sgu ikke fair – hverken for min krop eller mit hoved for den sags skyld. Seriøst, overvej lige hvad det gør ved dig, at få det ene nederlag efter det andet! Hvis du er ligesom mig, så har du også efterfølgende stået foran spejlet, og dunket dig selv i hovedet med hvor uduelig du er, hvor svag du er og hvor tyk du er.

Det skal være slut.

Hvad hvis du denne gang gør noget godt for dig selv, noget holdbart og noget som ikke kræver alverdens regler og forbud. Hvad vil der ske hvis du IKKE giver op denne gang – fordi du gør noget der virker for dig?

Rigtig meget af en livsstilsændring foregår oppe i dit hoved. Så start med at mærk efter. Er du overhovedet klar til at gå ind i dette? Er det noget du gør for dig selv, eller fordi omverdenen forventer det af dig? Kan du visualisere dig selv i en sundere udgave, og mærke hvad det egentlig vil gøre for dig at nå dit mål?
Hvis du kan det, så ved du lige præcis hvordan det vil føles, hvis du IKKE giver op denne gang.

Hvis du lige nu er fyldt af en rigtig god følelse og ikke mindst er topmotiveret, så lad os komme i gang – lige nu! Der er ingen grund til at vente til næste mandag.

Et af de allerbedste råd jeg selv har fået, er at skrive ned i en uge hvad det egentlig er jeg spiser. Det er smart, for så bliver man automatisk mere bevidst om hvad man putter i munden. Der er ingen der gider have en liste hvorpå der står: Chokolade, chips, Cola, Kage – vel?
Når ugen er gået så kig på din liste med kritiske briller: Ryger der lidt for meget sukker ned i hverdagene? Kunne det erstattes med grøntsager i stedet? Hvad med alkohol og lyst brød, kan der skæres ned eller helt erstattes her?

Det handler om at komme af med alle de tomme og nytteløse kulhydrater og finde alternativer. En god idé er altid at have en beholder med gulerødder i vand stående i køleskabet. Vand i en lækker karaffel med lime eller citronskiver kan hældes op i et flot vinglas og nydes som drink, og en skive ristet stenalderbrød smager fuldstændig fantastisk og kan så nemt erstatte dit lyse brød.  
Og måske allervigtigst: giv endelig dig selv lov til at have bare en enkelt ”cheat-day” om ugen som du kan glæde dig til, når du gnasker i dine gulerødder, og prøver at få dem til at smage af Snickers 😊
Åh ”cheat-days” er fantastiske.  Her kan du nyde en skøn cocktail og spise en håndfuld chips med god samvittighed. Så er man ligesom klar til at forsætte den sunde stil igen næste dag.

Og til sidst: Hver gang du hører nogen sige sætningen ”Luk munden og let røven!” – så bed dem om at ”lukke røven”. Det er nemlig det rene vrøvl. Hvis du vil være sund handler det lige præcis om at åbne munden og fylde den med alle de gode og sunde sager som skal holde dig i gang. Og så skal det med at ”lette røven” nok komme hen ad vejen hvis DU synes.

Læs også

3 sunde opskrifter

Der er gået to måneder siden vi lavede diverse nytårsfortsæt, og du tænkte sikkert, at nu skulle du

DIY: Fyrfadsstager med sommerlook

Sommeren er over os, og ENDELIG blev det tid til grill, strandture og lune sommeraftener på terrassen. Sidstnævnte

Lækker sommerdessert

Denne lækre sommerdessert er et bud på en sundere dessert, som udover sommer kan spises hele året. Den