Kartoffelsalat med tomater, spinat og kapers

Skal der grilles i aften? Så prøv den her farverige omgang kartoffelsalat hvor kartoflerne er mixet med cherrytomater, soltørrede tomater, kapers og spinat – alt sammen vendt i en mild sennepsdressing, der bar’ klæder kartoflerne super godt 👌🏻

Tomaterne tilføjer friskhed, kapers lidt salt og syrligt og dressingen skaber en fin balance mellem lidt bid og sødme – i det hele taget bar en rigtig dejlig kartoffelsalat. Hele herligheden er klar på 30 min, incl kartoffel kogetid.

Til 4 pers skal du bruge:

  • 500 g små, (nye) kartofler
  • 150 g cherrytomater
  • 1 dl soltørrede tomater
  • 2 spsk kapers
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 2 håndfulde frisk spinat, grofthakket

Dressing

  • 1 spsk grov sennep
  • 4 spsk olie
  • 1/2 spsk flydende honning
  • 1 – 2 tsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du:

Skrub og skyl kartoflerne og sæt dem til kogning i letsaltet vand – de skal være møre, men med lidt bid.
Skyl de kogte kartofler i koldt vand og lad dem dryppe af. Skær dem i tern.
Skær cherrytomater i kvarte og hak de soltørrede tomater groft.
Put kartofler, de 2 slags tomater, kapers, purløg og spinat i en skål. Rør dressingen sammen og vend i skålen – sæt på køl til servering 🤗

Læs også