DIY: Kreativ med kastanjer

Der sker meget i naturen om efteråret – blandt andet falder de første kastanjer gerne fra kastanjetræerne i slut-September/start-Oktober. Det er altså nu, du skal fatte børn og pose, og gå på kastanje-jagt!

“Men hvor finder vi så kastanjerne henne?” – er et rigtig godt spørgsmål. Kastanjetræer gror ofte langs veje eller i parker. Du kan også være heldig at støde på et i skoven, men det er altså ikke normen for kastanjetræer. I efteråret er kastanjetræer gerne nogle af de første til at skifte farve – så det kan altså være en måde at spotte dem på afstand.
Det er også værd at nævne, at der findes forskellige slags kastanjer. Dem vi typisk bruger til kastanjedyr er hestekastanjer. De er giftige og kan derfor ikke spises. Men der findes også spiselige kastanjer. De er mere spidse og kan spises både rå og ovnbagte.

Nå! Tilbage til emnet…
“Hvad gør vi så, når alle mand kommer hjem med lommerne fyldt af kastanjer?” Oh yes – det har jeg 3 gode bud på! Og efterårsferien nærmer sig lige om hjørnet, så læs med herunder og bliv inspireret.

Find flere populære produkter og ideer her*

Idé # 1: Kastanjedyr

Helt ærligt – når man kommer hjem med røde kinder og kolde fingre fra den friske luft, er der så noget bedre, end at samles omkring spisebordet med varm kakao og bygge kastanjedyr?

Brug en syl eller andet spidst værktøj, som kan lave huller i kastanjerne, hvor der skal være plads til arme eller ben. Brug enten tændstikker eller små grene fra haven (kan også samles, når I alligevel er på kastanje-jagt) som arme, ben, haler eller gevir på jeres kastanjedyr. Sæt evt. ‘googly eyes‘* på dyrene eller tegn på dem med Posca-tusser*.

“Skal jeg så have 180 kastanje-edderkoppe-rensdyrs-vandskabninger stående fremme i stuen?” Ja. Det er det korte svar. Men gør det på en stilet måde!
Saml evt. dyrene på et pænt fad med lidt mos i bunden. Eller sæt et par stykket i en glaskuppel. Du kan også rydde en hylde i reolen, som dedikeres til kastanjedyrene. Lad dem stå efterårsferien over, så alle mand har glæde af dem så længe. Med tiden vil kastanjerne alligevel tørre ind og blive halvkedelige at kigge på.

Idé # 2: Lav en krans af kastanjerne

Er du ikke helt solgt til kastanjedyrs-ideen, var det måske en mulighed at lave en krans?
Sådan en kan laves på flere måder. Du kan f.eks. lime kastanjerne på en halmkrans* og efterfølgende fylde de små mellemrum med lidt mos. Eller du kan gøre som her og lave hul igennem kastanjerne med en spids syl, trække dem på et stykke ståltråd, og binde enderne sammen til en krans. Sæt evt. en sløjfe på til sidst og hæng den op på væggen eller på hoveddøren.
Vær dog opmærksom på, hvis du bruger løsningen med ståltråd, at jo flere kastanjer du putter på, jo mere oval bliver kransen, når du hænger den op. Brug derfor en kraftig ståltråd og sæt ikke flere kastanjer på, end at du er tilfreds med formen. Du kan også bruge kransen liggende som en dekoration – så betyder det naturligvis ikke så meget, hvor mange kastanjer der er på.

Hvis du er på Pinterest, kan du finde inspiration til mange flotte kranse med kastanjer herinde. Søg evt. på “chestnut wreath” eller “fall wreath” og se alle de smukke forslag.

Idé # 3: Dekorér med kastanjerne, som de er

Føler du ikke for at være kreativ, eller elsker du bare kastanjerne i deres egen naturlige enkelthed – så kan du nemt tømme lommerne og bruge kastanjerne, præcis som de er.
Du kan f.eks. lægge dem i en bakke og stille nogle bloklys sammen med. Det er super smukt og hyggeligt og en god måde at få lidt af naturen med ind. Du kan også hælde kastanjerne i en vase eller i en glaskuppel.
Vær dog opmærksom på, at hvis kastanjerne er helt friske, vil de mugne i et lukket miljø som f.eks. i en plastikpose. Lad dem få luft så de kan tørre, og du vil have glæde af dem i længere tid.

Det var, hvad jeg kunne ryste ud af ærmet (og lommerne 🙂 ) for nu. Jeg håber, at der var noget, du kunne bruge, og at du har fået lyst til at være kreativ – eller til at komme ud i naturen.

Del meget gerne dine kreationer med os via #byskovdiy + #lachikadk og ha’ et rigtig dejligt efterår <3

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *

Læs også: Efterårsdekorationer

Læs også

I narcissistens klør

Ofte fatter vi slet ikke hvad der rammer os. Det gik jo lige så godt, alt var fantastisk