DIY: Snydekager til juletræet

Julen står for døren, og det er jo som bekendt hjerternes fest. Men julen er også en tid til at være kreativ, til at slippe fantasien løs og til at glæde andre omkring os. Disse hjemmelavede “julekager” er personlige, nostalgiske og pynter smukt på juletræet. De er nemme at lave, og da de er lavet af ler, holder de lææænge 🙂 Giv dem til en du holder af, eller lad dem sprede julestemning og hygge på dit eget juletræ.

Og lad os så komme igang!

Det skal du bruge:

Step 1

Start med at rulle en klump ler ud til ca. 0,5 cm tykkelse. Brug udstikker-formene til at frigøre dine ophæng i dine ønskede forme. Med et sugerør kan du lave hul til at fastgøre et bånd.
Lad lerfigurerne tørre i ca. 48 timer.

Step 2

Når figurerne er helt tørre, kan du male dem i din ønskede farve. Du kan med fordel bruge akryl-maling, da det ikke fugter leret. Lad malingen tørre helt.

Nu er det tid til at lave “glassuren”. Jeg har brugt en vokspen, der egentlig er beregnet til at tegne på stearinlys, fordi jeg gerne vil have “pop-up” effekten. Men du kan naturligvis gøre fuldstændig, som du selv har lyst til. Du kan sagtens male glassuren på eller tegne med en hvid tusch.

Step 3

Lad glassuren tørre godt. Gerne 1 til 2 dage.
Hvis du også har brugt en vokspen, skal du være opmærksom på, at stregen bliver en smule mere transparent, når den tørrer. Det kan derfor være en god idé at lave en god, tyk streg.

Step 4

Når “glassuren” er helt tør, kan du sætte en snor i dine kager og hænge dem på juletræet – eller hvor du nu ønsker, at dine fine julekager skal pynte.

Jeg håber, at du kan bruge min julekage-idé, og at du har lyst til at dele et billede af dit resultat med os via hashtaggene #byskovdiy og #lachikadk . Tak fordi du læste med!

Glædelig jul og god krealyst 🙂

Læs også: Inspiration til julens gaveindpakning

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *

Læs også

DIY: Påskeæg med marmor-look

Påsken nærmer sig, og gule kyllinger og royale påskeæg popper stille og roligt frem i de danske hjem;

DIY: Fyrfadsstager med sommerlook

Sommeren er over os, og ENDELIG blev det tid til grill, strandture og lune sommeraftener på terrassen. Sidstnævnte