DIY: Snydekager til juletræet

Julen står for døren, og det er jo som bekendt hjerternes fest. Men julen er også en tid til at være kreativ, til at slippe fantasien løs og til at glæde andre omkring os. Disse hjemmelavede “julekager” er personlige, nostalgiske og pynter smukt på juletræet. De er nemme at lave, og da de er lavet af ler, holder de lææænge 🙂 Giv dem til en du holder af, eller lad dem sprede julestemning og hygge på dit eget juletræ.

Og lad os så komme igang!

Det skal du bruge:

Step 1

Start med at rulle en klump ler ud til ca. 0,5 cm tykkelse. Brug udstikker-formene til at frigøre dine ophæng i dine ønskede forme. Med et sugerør kan du lave hul til at fastgøre et bånd.
Lad lerfigurerne tørre i ca. 48 timer.

Step 2

Når figurerne er helt tørre, kan du male dem i din ønskede farve. Du kan med fordel bruge akryl-maling, da det ikke fugter leret. Lad malingen tørre helt.

Nu er det tid til at lave “glassuren”. Jeg har brugt en vokspen, der egentlig er beregnet til at tegne på stearinlys, fordi jeg gerne vil have “pop-up” effekten. Men du kan naturligvis gøre fuldstændig, som du selv har lyst til. Du kan sagtens male glassuren på eller tegne med en hvid tusch.

Step 3

Lad glassuren tørre godt. Gerne 1 til 2 dage.
Hvis du også har brugt en vokspen, skal du være opmærksom på, at stregen bliver en smule mere transparent, når den tørrer. Det kan derfor være en god idé at lave en god, tyk streg.

Step 4

Når “glassuren” er helt tør, kan du sætte en snor i dine kager og hænge dem på juletræet – eller hvor du nu ønsker, at dine fine julekager skal pynte.

Jeg håber, at du kan bruge min julekage-idé, og at du har lyst til at dele et billede af dit resultat med os via hashtaggene #byskovdiy og #lachikadk . Tak fordi du læste med!

Glædelig jul og god krealyst 🙂

Læs også: Inspiration til julens gaveindpakning

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *

Læs også

Morgenmuffins med gulerødder og knas

Jeg tror nok, at morgenmadsmåltidet er mit absolutte favoritmåltid. Jeg elsker de langsomme morgener, hvor der er god

DIY: Vase med terracottaeffekt

Et rustikt og stilet udtryk Du har måske allerede stiftet bekendtskab med terracotta-metoden på de sociale medier. Det

Depression: Sex med dig selv kan hjælpe

Mange oplever, at depression sætter dem ude af stand til at gøre noget som helst. Selv små opgaver som at tage opvasken, gå i bad, lave ordentlig mad kan føles uoverkommelige. Sexolog Lene Alexander valgte at have sex med sig selv mens hun alligevel lå i sengen – og masturbere sig ud af depression.