DIY: Kreative pengegaver

Kender du det: du skal til konfirmation. Du skal have en gave med. Konfirmanden ønsker sig penge, men en flad konvolut med en pengeseddel i, er virkelig bare kedelig at give. Alle ved, hvad der er i, og kuverten drukner nærmest på gavebordet blandt blomster og fancy indpakning.

Det er slut nu! Fra nu af er DIN gave den mest spændende på gavebordet. You got this sh*t! – Og jeg hjælper dig på vej.

For en skarp og personlig gave, er det første du skal gøre at undersøge, hvad konfirmanden sparer op til. Måske står det i invitationen, måske ved du det allerede, eller måske skal du hyre en spion til at finde ud af det. Du kan også bare spørge konfirmanden – det er op til dig.

Jeg har haft lavet en spørgerunde på min instagram for at undersøge, hvad JERES teenagere og konfirmander har ønsket sig penge til. Der kom mange gode bud, men især ‘rejser’ og ‘computer’ har været gengangere – så det har jeg taget udgangspunkt i.
Jeg har lavet 3 forskellige forslag – 3 forskellige sværhedsgrader (…eller sværhedsgrad er måske ikke det rigtige ord. Ingen af dem er svære, men nogen ideer tager længere tid end andre. Vi kalder det sværhedsgrad.).
Du kan se mine forslag herunder.

Sværhedsgrad 1: Lommepenge

Arbejdstid: 10 – 15 minutter.

Det skal du bruge:

 • En skifteramme
 • Et par jeans
 • En saks
 • Pengesedler

Sådan gør du:

Har du er par gamle jeans liggende i skabet, så er det nu, du skal grave dem frem. Nænner du ikke, at tage livet af dine egne jeans – så kan du for billige penge købe et par i genbrugen. Disse på billedet kostede en 20’er.

Fold dine jeans ud. Læg bagsiden af skifterammen henover baglommen på bukserne og tegn en tynd streg udenom. Klip efter stregen, stik et par pengesedler i lommen og sæt dit udklip i skifterammen. Voila! Så nemt kan det gøres.

Denne gave kan du nemt pakke i gavepapir, sådan så du har en “rigtig” gave med i stedet for en flad konvolut. Du kan naturligvis også sætte rammen på et bræt eller et stykke pap og smide cellofan omkring. Det må være et temperamentsspørgsmål.
Denne pengegave er meget allround og kan bruges til alle aldre og er heller ikke målrettet noget bestemt ønske. Jeg tænker, at vi alle kan bruge lidt ekstra “lommepenge” 🙂

Sværhedsgrad 2: Feriepenge

Arbejdstid: 30 – 40 minutter

Penge til rejse

Det skal du bruge:

 • Skotøjsæske med fliplåg (Hvis du ikke har en liggende, har de fleste skobutikker kasser, som man kan få gratis. Du kan selvfølgelig også bare bruge det som undskyldning til at købe et par nye sandaler.)
 • Pap
 • Sand (Måske har din akvarie-nørd af en mand noget sand, du må få. Ellers må du en tur på stranden.
 • Computer + printer
 • Ispinde (enten kan du spise en masse is, eller også kan du købe dem billigt i de fleste hobby forretninger)
 • Limpistol
 • Evt. drinkparasol
 • Pengesedler

Sådan gør du:

Hvis konfirmanden ønsker sig penge til at rejse for, så er det sådan her, du skal give din pengegave. Du kan designe din “ferie-destination”, så den passer til den form for rejse, som konfirmanden sparer sammen til.

Start med at tage et smut på google og find et billede, som du kunne tænke dig at have som baggrund i din “ferie-kasse”. Sørg for, at billedet er stort nok til, at det kan fylde hele baggrunden. Print billedet ud og klip det til.

Hvis din skotøjsæske har flip-låg, så start med at lime et stykke pap i bunden. Det vil stabilisere kassen. Og der kommer alligevel sand ovenpå, så du kommer ikke til at kunne se det ekstra pap.
På samme måde kan du “lappe” evt. huller i bunden af din kasse med pap eller karton og lim fra limpistol, så sandet ikke render ud af bunden.
Hvis din skokasse ikke har flip-låg, kan du sætte kassen på siden i låget. Så vil den få lidt samme facon.

Lim nu dit printede baggrundsbillede på bagsiden i kassen.

Nu skal vi lave liggestole.
Som det ses på billedet, består hver liggestol af to krydsede ispinde. De to kryds limes sammen med to tværgående ispinde, som pengesedlen kan ligge på.
Hvis du har lyst, kan du også lave et lille bord ud af ispinde. Jeg har limet bordet fast i bunden af kassen, så det står stabilt. Du kan også lime en lille drink-parasol fast til bordet. Det giver også et solferie-agtigt look.

Det er nu tid til at hælde sand i bunden af kassen og sætte dine liggestole på.
Gaven pakkes i cellofan og vil stråle flot og kreativt på gavebordet.

Sværhedsgrad 3: Computerpenge

Arbejdstid: 45 – 50 minutter

Penge til ny computer

Det skal du bruge:

 • Karton i grå og sort
 • Hvidt papir
 • Saks
 • Limstift
 • Computer + printer
 • Små klæbepuder (kan købes billigt hos Søstrene Grene)
 • Hvid kuglepen
 • Sort tusch
 • Lille klemme eller papirklips
 • Pengesedler

Sådan gør du:

Penge til computer var en genganger i langt de fleste beskeder, jeg modtog, så selvfølgelig skal vi inddrage den idé.

Start med at skrive en lille note, som du ønsker, der skal stå på skærmen af din egen lille mini-computer. Print derefter noten ud.
Fold et stykke gråt A4 karton på midten og klip hjørnerne runde.
Klip din udprintede note til, og lim den på den ene halvdel af dit grå karton. Tegn en lille sort prik på ovenover din skærm for at indikere et webcam.

Tasterne kan du lave præcis, som du ønsker det. Jeg har ikke taget højde for form eller placering – og det er naturligvis helt op til dig selv, om du ønsker at gøre det.
Jeg har klippet mine taster af sort karton og rundet hjørnerne. Bogstaver og tegn har jeg skrevet på med en hvid kuglepen.
Tasterne er fastgjort med klæbepuder for at give en sjov 3D effekt. Du kan selvfølgelig sagtens lime dem på med almindelig limstift, men ønsker du, at tasterne skal “poppe-op” kan du billigt købe dobbeltklæbende klæbepuder hos Søstrene Grene eller hos diverse hobby forretninger.
Klip en firkant af gråt karton, som limes på computeren under tasteturet. Denne skal selvfølgelig symbolisere en mouse-pad.

Til sidst sættes pengesedlerne fast med en lille klemme eller en papirklips. Du kan placere din hjemmelavede computer på et stykke pap eller en flad kasse for så at pakke den ind i cellofan.

Det er naturligvis vigtigt, at du tilføjer et logo på bagsiden af din computer. Også dét kan du printe ud fra google.

Det var, hvad jeg havde af ideer. Jeg håber, at I kan bruge dem som inspiration til selv at udvikle sjove og kreative gaveideer.
Tag mig meget gerne på instagram med @sandrabyskov eller brug mit hashtag #byskovdiy, hvis du selv kaster dig ud i kreative pengegaver.
Lad os inspirere hinanden!

Rigtig god fornøjelse.

Læs også

DIY: Æggeskal af gips

Først vil jeg starte med at kreditere instagram profilen @nlimme_blogg, hvor jeg har fundet ideen til disse fantastiske

DIY: Kreativ med krympeplast

Har du nogensinde hørt ordet “krympeplast”? Og ved du, hvad det kan det kan?Krympeplast købes typisk i A4