Kyllinge-gryderet med muligheder

Denne ret er nem og smagfuld og fyldt med grøntsager og krydderier. Det er sådan en ret, man med fordel kan lave dobbeltportion af, da den både kan fryses ned eller bruges dagen efter i en ny fortolkning. Den er klar på godt en halv times tid, inkl. simretid, hvor den passer sig selv, så man kan lave andet praktisk eller hyggeligt i mens.

Jeg har serveret den som fyld i tortillas sammen med snittet kål, avocado og feta og jeg har brugt den i quesadillas, som er to tortillapandekager med fyld imellem, som steges på panden. Men den kunne også bare være serveret med ris og salat til eller bruges i madpandekager eller pitabrød. Kun fantasien sætter grænser. Håber I får lige så meget glæde af retten som jeg og måske samtidigt sparer lidt tid i køkkenet 🙂

Tortillas med kyllingegrydret, snittet kål, avocado og feta.
Quesadillas med kyllingegryderet, spinat, tomat og ost.

Kyllinge-gryderet med tomat og grønt (4 pers)

Ingredienser

  • 1 finthakket løg
  • 3 finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100g champignon, renset og i skiver
  • 1/2 squash i små tern
  • 50g chorizo i små tern (kan udelades)
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk spidskommen
  • 3 laurbærblade
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré (af 140g)
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde (kan erstattes af bouillon eller mælk)
  • 300g kyllingefilet
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og gyldne. Tilsæt champignon, squash og chorizo. Svits grøntsagerne til de er lækre og ristede og tilsæt så paprika, oregano, timian, spidskommen og laurbærblade under omrøring. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, grøntsagsbouillon og fløde. Kom kyllingefiletterne godt ned i retten, så de er dækket til. Lad det hele simre under låg ved lav varme i 20-30 min. Når kyllingen er mør, kan du tage den op og rive fra hinanden med to gafler eller skære den i tern. Derefter puttes kyllingen i gryden igen og smag til med salt og peber. Server til lige det, du har lyst til 🙂

Tip! Hvis du har champignon-forskrækkede børn, kan du finthakke dem – så afgiver de samme gode smag med bemærkes ikke i retten 🙂

Læs også

Panini, 3 varianter

Jeg er vild med panini! Super simpelt, hurtigt, lækkert og indbydende… Panini består i bund og grund af

Sofabord – IKEA hack style

Jeg har lavet vores nye sofabord med udgangspunkt i et eksisterende IKEA produkt – et såkaldt IKEA hack.