Jeg elsker denne ret! De velkendte smage af fløde, parmesan og bacon fra den klassiske carbonara – men i en meget sundere udgave. Denne carbonara er uden pasta, men til gengæld smækfyldt med grøntsager. Den smager frisk og cremet og så er den let og hurtig at lave. Jeg har brugt en spiralizer til at lave grøntsagspasta, men har du ikke det, kan du rive grøntsagerne på den grove side af rivejernet eller lave tynde skiver med kartoffelskrælleren. Et godt tip er, at forberede alle grøntsager inden du går i gang, så er er de nemlig hurtig at smide på panden og så har du aftensmad på et kvarter 🙂

Low carbonara (4 pers)

  • 3 gulerødder
  • 1 squash
  • 200g bacon (el. seranoskinke)
  • 1 finthakket løg
  • 3 dl fintrevet blomkål
  • 2 æggeblommer
  • 3 dl (madlavnings)fløde
  • 2 dl revet parmesan
  • Salt og peber

Lav squash og gulerødder til tynde strimler. Skær bacon/skinke i tern. Rør æggeblommer, fløde og parmesan sammen. Svits løg og bacon/skinke på panden til løgene er bløde og baconen sprød. Tilsæt squash, gulerødder og blomkål og rør rundt. Tilsæt æggeblanding og giv det hele et kort opkog – der skal stadig være bid i grøntsagerne. Smag til med salt og peber og server.

Læs også

6 råd om at holde jul med børn

Det bliver sagt igen og igen, at julen er børnenes fest, at julen handler om at give, om næstekærlighed