Multifunktionelle rum

Fra 167 til ca. 67 kvadratmeter – det kræver lidt logistikarbejde!

Mange har prøvet det og sikkert lige så mange står allerede i situationen – at skulle renovere sit hus, mens man samtidig skal bo i det og have en hverdag kørende sideløbende.

Første udfordring (og måske også største i denne sammenhæng) er at få plads til alle sine ting! Allerede fra start står det klart, at vi på ingen måde kan få presset alle vores ting sammen på vores lille 1. sal, hvor vi skal bo undervejs i vores renoveringsprojekt.

Så vi har taget konsekvensen! Det absolut største møbel, men også mest komfortable, nemlig sofaen er solgt. Der er indkøbt flyttekasser til at opbevare de ting, som vi fortsat ønsker i indretningen efter renoveringen og resten er sat til salg.

Nu skal vi “bare” beslutte os for, hvad der er nødvendigt at have med og hvordan det skal opbevares…

Forudse behov – hvordan?

Hvordan beslutter man sig så for, hvad der er nødvendigt, og hvad der ikke er? Her har jeg prøvet at skære helt ind til benet, og startet ud med at fokusere på de essentielle behov – altså de ting man ikke KAN leve uden i en hverdag som familie.
Her kom jeg frem til følgende essentielle behov:

  • Seng
  • Mad
  • Toilet/bad
  • Tøj

Det er klart at de basale ting, det skal der være plads til/adgang til; vi skal f.eks have et sted, hvor vi kan sove, et sted at lave mad og som minimum adgang til toilet og bad. Derudover skal vi jo også have tøj på kroppen, så plads til vores tøj, skal der også være.

Med ovenstående i tanke, kan vi nu lave en foreløbig plan for placering af ovenstående basale nødvendigheder.

Soveværelse, stue og kontor i ét

Når man har begrænset plads, må man få så meget som muligt ud af det man har. Det giver sig selv, og de fleste gør det helt naturligt allerede.

Vi har 2 forholdsvis store rum på 1. sal, soveværelset og børneværelset. Sidstnævnte har vi fredet, og er dermed det eneste rum, som kommer til at have præcis samme funktion, som det plejer. Dette for ikke at stresse vores søn på 1,5 år mere end højst nødvendigt.

Dermed står vi tilbage med soveværelset. Her skal vi naturligvis kunne sove om natten, men sengen kommer også til at skulle fungere som sofa – vi har jo som sagt solgt vores rigtige sofa.
TV’et er (imod alle mine principper og gode intentioner) hængt op over sengen og vores gode lænestol med tilhørende puf, kan lige være i hjørnet af rummet.

Heldigvis har man jo nu til dags de fleste papirer osv. elektronisk, så reelt får soveværelset også en funktion af kontor, idet vores computer nok får en plads her.

Køkken på kontoret og i haven?

Eftersom det bl.a. er køkkenet vi skal renovere, giver det et behov for et midlertidigt køkken. Her bliver vores nuværende kontor lavet om til et lille interministisk køkken (se evt. mit tidligere indlæg for beskrivelse af dette).

Ofte tænker man på rum, som noget der er i huse. Men faktisk kan haven jo også inddrages i hjemmets rum, og det er lige præcis, hvad vi har tænkt os at gøre.

Vi er i forvejen heldige med at have et lille udekøkken, bestående af pizzaovn, grill og en lille vask (stadig uden tilkoblet vand – så reelt ikke nogen vask!). Derfor er det jo oplagt at tage dette i brug, når vejret forhåbentlig bliver lidt lunere.
Her har jeg en rigtig romatisk forestilling om, at bettemanden og jeg kan hygge os ude, mens manden knokler med renoveringen indenfor 🙂 Nu må vi se, om det bliver sådan – vi får sikkert århundredes mest regnfulde år!

Forhåbentlig får vi nogle dage med tørvejr, hvor vi kan tage udekøkkenet i brug, eller måske endda bålpladsen?

Indgang, trappe og bryggers

Her er vi rigtig kommet på arbejde.

Faktisk står vi lige nu i processen med at omdanne vores hall/indgang til også at kunne fungere som bryggers med plads til opbevaring af alle de lidt mere kedelige ting (såsom støvsuger, rengøringsmidler, arbejdstøj osv.)

Her planlægger vi en stor væg-til-væg reol med 3 skydedøre foran. Det vil forhåbentlig give en masse plads uden at se alt for rodet ud.

Reolen påtænker vi at bygge selv, da det er en ret bekostelig affære at skulle købe en, der opfylder alle vores krav. Dette har ingen af os prøvet før, men inspireret af Nybyggerne fra TV2, er vi blevet enige om, at hvis de kan – så kan vi også!

Har du fået lyst til at følge vores projekt og se mere til, hvordan vi klarer hverdagen med barn og byggerod, så følg med på Instagram her!

Læs også