Risalamande cheesecake

Wuhuu, vi er i december og kan for alvor skrures op for julerierne! 🙂

Skal der mon prøves kræfter med den efterhånden ret berømte risalamande kage? Så får I den her i en virkelig skøn – og ikke spor svær version, som både er pæn og smager fantastisk! 🙂

Kagen består af helt klassiske smage: mandel/vanillebund, risalamande og kirsebærsovs. På toppen er der pyntet med hvid chokolade smørcreme – et ret fantastisk mix, som helt sikkert vil skabe glæde på ethvert julebord 🙂

Til 1 kage (nok til 8 pers) skal du bruge:

Bund (Ø20 cm)

  • 75g vanillekranse
  • 75g digestive kiks
  • 25g mandler
  • 100g smør

Risalamande-creme

  • 6 blade husblas
  • 300g færdig risengrød, afkølet
  • 100g flødeost naturel
  • 100g flormelis
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk mandelaroma
  • 3 dl piskefløde

Kirsebærgele

  • 5 blade husblas
  • 500g kirsebærsovs

Sådan gør du:

Bund
Blend vanillekranse, digestive og mandler til små krummer.
Smelt smøren og rør godt sammen med krummerne. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne og fordel kiksemassen i bunden. Tryk godt ned til et jævnt og fast lag. Stil på køl.

Risalamandecreme
Læg husblas i blød i koldt vand. Rør risengrød sammen med flødeost, flormelis og vanillesukker. Kram den opblødte husblas fri for vand og smelt den i en gryde sammen med mandelaromaen. Lad det køle ned til fingervarm og vend så lidt af risengrødblandingen i husblassen, så den køles helt ned. Vend derefter massen over i resten af risengrøden. Pisk fløden til en let skum og vend den i risengrøden. Fordel blandingen jævnt på den afkølede bund. Stil på køl.

Kirsebærgele
Udblød husblassen i koldt vand. Kog sovsen op og stavblend den, så den blir jævn og fin. Kram husblasen fri for vand og put den i sovsen. Rør til husblas er smeltet. Hæld sovsen på din kage og stil på køl til alt er stivnet (ca. 1 time). Nu kan du pynte din kage med fx mandelflager, tørrede bær og hvid chokolade. Jeg har brugt hvid chokoladesmørcreme. Hvis du vil prøve chokoladecremen, kommer opskriften her:

Hvid chokolade smørcreme

  • 100g blød smør
  • 200g flormelis
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50g hvid chokolade

Pisk smør, flormelis, vand og vanillesukker godt sammen til luftig creme. Smelt chokoladen og vend i. Put i sprøjteposer med forskellige tyl og pynt 😊

Læs også: Lækre kanel og smørstegte æbler med skyr og müsli

Læs også

DIY: Fodbadesalt med tea tree oil

Hjemmelavet fodbadesalt er et godt supplement til din selvforkælelse, og er efter min mening meget undervurderet. Det kan