Nøddekage med jordbærskum, friske bær og chokolade


Skal der lidt lækkert på bordet? Så kommer her et bud på en nem, hurtig og super lækker sommerkage 😍 Nøddebunde med chokoladestykker toppet med jordbærskum, friske bær og liiige lidt mere chokolade – mums!

Kagen er både nem og hurtig at lave, og gør det godt både til kaffen og som en super fin sommerdessert.

Til 1 kage (Ø22 cm, 6 pers) skal du bruge:

Nøddebund

  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g hvedemel
  • 75 g mørk chokolade, grofthakket
  • 100g nødder, blendede (fx mandler, hasselnødder, valnødder mv. – brug hvad du har)

Jordbærskum

  • 2 dl fløde
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 1/2 spsk jordbærmarmelade, cremet (el. blendet)
  • 7-8 friske jordbær, skåret i små tern

Pynt

  • 150 g friske bær, fx jordbær, blåbær, hindbær el. ribs

Sådan gør du:

Nøddebund
Pisk æg og sukker luftigt. Vend øvrige ingredienser i. Beklæd en rund springform med bagepapir og hæld dejen i formen.
Bag ca. 15 min i 200 grader forvarmet ovn (alm osv), til bunden er fast og gylden.

Jordbærskum
Pisk fløden til flødeskum og vend vanillesukker, marmelade og bær i tern i.

Fordel skummet på den afkølede bund og top med bær og chokolade – servér 🤗

Læs også

DIY: Påskeæg med marmor-look

Påsken nærmer sig, og gule kyllinger og royale påskeæg popper stille og roligt frem i de danske hjem;