Nutellasnurrer de luxe

Nutella er noget af det bedste der findes…. ikk sandt…? Jeg har puttet det indeni i disse snurrer og kombineret det med marcipan, mere chokolade og knasende mandler… Resultat: De her kanelsnurrer, der bar er såååå for meget! Men totally worth it! 🙂

De tager halvanden time fra start til slut, de er bløde og luftige, sprængfyldt med chokoladesmag, smager ekseptionelt godt og er fryseegnede – jeg siger go for it! 🙂

Nutellasnurrer (18 stk)

Dej

  • 50g gær
  • 4 dl mælk
  • 150g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 8 dl hvedemel
  • 2 dl rugmel

Kom mælk og smør i en gryde og varm op til smørret er smeltet. Tag af varmen, hæld det i en skål og rør gæren ud i den fingervarme blanding. Tilsæt sukker, salt, vanillesukker, kardemomme og æg og rør godt. Tilsæt melet lidt efter lidt, mens du ælter dejen til den er glat og fin. Den må gerne være lidt klistret. Tænd ovnen på 50 grader og lad dejen lynhæve heri i en 1/2 time. Alternativt kan dejen hæve 1 time ved stuetemperatur. Lav imens fyldet:

Fyld

  • 150g blød smør
  • 150g marcipan
  • 100g rørsukker
  • 1/2 glas nutella
  • 100g hakket mørk chokolade
  • Desuden: 1 hånfuld hakkede mandler

Bland smør, marcipan og sukker i en skål og pisk godt sammen

Rul dejen ud til en firkant på ca 50x60cm og 0,5cm i tykkelse. Smør nutellaen jævnt ud på dejen. Smør derefter din marcipanblanding ovenpå nutellaen og drys med den hakkede chokolade. Fold dejen sammen ved først at folde den ene halvdel ind til midten og derefter den anden halvdel ind over, så der nu er 3 lag. Tryk dejen let sammen. Skær dejen i strimler på ca. 3 cm hver. Skær strimlerne igennem på midten, men ikke hele vejen igennem – stop et par centimeter fra toppen. Snor nu de to strimler om hinanden, bind en knude med strimlen og put enderne indunder. Kom snurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 15 min. Skru ovnen op på 200grader. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg, drys med mandler og bag ca. 15 minutter. Afkøl på bagerist og server.

Læs også

DIY: Fodbadesalt med tea tree oil

Hjemmelavet fodbadesalt er et godt supplement til din selvforkælelse, og er efter min mening meget undervurderet. Det kan

Spinatpandekager

Spinatpandekager er både sunde og lækre og super simple at lave. De er geniale til at få tømt