Risengrød lavet i ovn

Jul er lig med risengrød, ikke sandt? Og gerne masser af det! Jeg kommer derfor med lidt af et lifehack til alle risengrød fans; risengrød tilberedt i ovn. Jep! Det er muligt, og det betyder, at du kan lave en risengrød, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden, så du slipper for at røre og ingenting brænder på – DET er smart! Jeg skal gerne indrømme, at der allerede er lavet risengrød en del gange i år, efter jeg fandt ud af det her.

Risengrøden her smager præcis som vi kender den, og tar en lille time fra start til slut – kun 15 min af det, er reel røretid, resten af tiden kan du slænge dig i sofaen med ungerne, eller ordne lektierne 😊

Håber I kan bruge tippet 😊

Til 4 pers skal du bruge:

  • 300g grødris
  • 6 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 12 dl mælk

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
Put grødris og vand i en gryde, og kog det op i 5 minutters tid. Tilsæt salt, vanillesukker og mælk og kog yderligere 10 min under omrøring. Put låg på gryden og sæt den i ovnen, hvor den koger videre 35-45 min. Tjek efter de første 35 min om den er som du ønsker; er den for tyk så tilsæt mere mælk og er den for tynd så lad den stå i ovnen lidt længere.
Når den er tilpas serverer du med kanelsukker og smør 😍

Læs også: Konfektkugler med baileys og kaffe

Læs også

Mine 7 podcast favoritter

For et lille års tid siden begyndte jeg at lytte til et par podcasts, men jeg må indrømme,

DIY: Kreativ med kastanjer

Der sker meget i naturen om efteråret – blandt andet falder de første kastanjer gerne fra kastanjetræerne i

De 10 ultimative knalde-regler

Kære Læser Mit navn er Miss Curious (Læs også: 7 fejl de fleste kvinder begår i sengen) og