Opskrift: Sprøde æblechips

Knasende sprøde æblechips med masser af smag – det er faktisk slet ikke så tosset.
De er utroligt nemme at lave og er en god måde at få bugt med overskudsæbler fra haven eller fra bunden af køleskabet. Samtidig er det en ret kalorielet snack – så det er faktisk bare win win win!

Opskriften er super simpel, så den skal du naturligvis ikke snydes for.

Ingredienser:

  • Æbler – og rigeligt af dem!
  • Evt. lidt kanel
  • evt. lidt sukker

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåden er som nævnt super simpel. Start med at skylle æblerne og at fjerne kernehuset. Det kan du gøre med en spids kniv, hvis du ikke har sådan en smart ting til at fjerne det med. Skær derefter æblerne ud i så tynde skiver som muligt. Du kan også bruge et mandolinjern, hvis du er ferm på sådan et.
Skiverne lægges ud på en bageplade og drysses med enten kanel, sukker eller begge dele. Du kan også sagtens sætte dem i ovnen som de er.

Æblerne bages i ovnen ved 110 – 120 grader varmluft i ca. 2 timer. Når æblechipsene er blevet gyldne og tørrede, er de færdige. Lad dem køle af på bagepladen i 30 – 40 minutter. Chipsene er sprøde og lækre, når de er kølede af.

Du kan gemme dine æblechips i en lufttæt bøtte eller dåse i en lille uges tid. De er mest sprøde på førstedagen, men du kan nemt give dem et kvarters tid i ovnen igen, hvis du synes, at de er blevet bløde.

Læs også

Vejen mod en diagnose part 1.

Dette indlæg har været enormt svært for mig at få skrevet ned, jeg har kørt hele følelsesregistret igennem,

Fastelavnsboller med Sarah Bernardt creme

Klar på lidt anderledes fastelavnsboller? Prøv de her chokolade-vandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur – mums for

I narcissistens klør

Ofte fatter vi slet ikke hvad der rammer os. Det gik jo lige så godt, alt var fantastisk

Nem og lækker lasagnegryde

Her kommer en på alle måder herlig comfortfood agtig ret, som er helt perfekt til efteråret og vinteren