Pas på jer selv mødre, hold jeres mund og støt hinanden

I et af vores tidligere indlæg her hos La Chika skrev vi om, at vi kvinder af og til skal lære at holde vores mund!! Og det kommer dette indlæg også til at handle lidt om. 

I vores færden på sociale medier er vi ofte blevet forfærdede og forundrede over det såkaldte mor-politi eller mor-mafiaen, kært barn har mange navne. 

Vi følger begge to mange forskellige og beundringsværdige mødre på Instagram, og dem vi ikke bliver inspirerede af eller dem, der kunne træffe at provokere os, dem lader vi være med at følge. Det lyder for så vidt virkeligt enkelt ikke? Hvis du ikke kan lide lugten i bageriet, så må du finde et sted, hvor du kan lide lugten!!!! 

Men det er åbenbart ikke så simpelt endda, for vi ser flere fuldt ud velegnede, kvalificerede og omsorgsfulde mødre, der ofte må stå op for sig selv og sit moderskab. 

Her gik du nok og troede, at der kun er et slags politi og én ordensmagt i vores ganske danske land, næææ nej, for så har du ikke mødt mor-politiet.

Mor-politiet er en form for organisation, der træder ind i rollen som den udøvende magt inden for gruppen af mødre. De er en slags civile betjente i mødre-tjenesten, der gavmildt deler advarsler, bøder og litervis af dårlig samvittighed ud.
De er civile, fordi de er mødre ligesom alle os andre, de går klædt ligesom alle os andre, men når du mindst venter det, står de klar med bøder og gardinprædiken. De udskriver bøder for dårligt moderskab og omsorgssvigt i form af for meget hvid pasta eller EN omgang glemt solcreme. 

Vi følger begge en skøn mor på Instagram, som går under navnet “Lillemorblog”. Hun lagde for nylig en video op med en “protest-sang” til mor-politiet. Teksten har Lillemor lavet til Anders Matthesens sang “Quang” fra Terkel i Knibe,  udklip af den lyder som følger:

“Her er en historie om kvinder med for meget tid, dem der kaldes for mor-politi og er en lille smule rigid… Men lad vær at kommenter på hvis skoletasken hænger lavt, hvis et barn ikke har vanter på og cykelhjelmen sidder skævt.”

“Man kan stadig vær en god mor selvom huset ligner en grissesti, så lad vær at brug din tid på at ring kommunen op kun fordi du ser en mor der hælder rødvin i sin krop, hvis du føler dig lidt støt og din grænse den er nået, bør du i stedet finde knappen og trykke blidt på unfollow.”

Citat lillemorblog
https://www.instagram.com/lillemorblog/?hl=da

Budskabet kunne ikke være tydeligere, mere fantastisk og yderst humoristisk formidlet!!
Specielt den til sidst med at “trykke blidt på unfollow”, for så er vi tilbage til det simple. DET ER SÅ SIMPELT MØDRE. Så er du en af dem, der måske er kommet til at smide en øv-bemærkning en anden mors vej, så ved du, hvad du skal gøre. Tryk blidt på unfollow. 

Derfra vil vi så tage fat i, hvorfor det egentlig er, at vi ikke bare fokuserer på at stå sammen og hjælpe hinanden, give hinanden skulderklap og måske på den måde kan vi lære noget af hinanden og vores forskelligheder. 

Det er ikke kun på de sociale medier, at mødre skal stå på mål for deres moderskab. Vi har flere gange oplevet at skulle gøre det selvsamme i virkeligheden. Folk tør endda være så frække at kigge en i øjnene og sige gardinprædikener som:

Mor-politi: “Det er uacceptabelt og synd for børn, hvis de bliver hentet senere end kl. 15.00.”  

KvindemedK: “Har du overvejet, at den du siger det til, måske er en af dem, der henter efter kl. 15.00 og at det for andre end dig selv ikke er en mulighed at hente før? Og er det også okay, hvis der ikke er nogen bestemt grund, for hvem er det, der har bestemt, at kl. 15.00 er for sent? Gør det der føles rigtigt for jer.”

Mor-politi: “Det er synd for børnene, hvis mor og far holde ferie uden dem.”

KvindemedK: Det er også synd, hvis mor og far ender med at gå fra hinanden!? Hvis alenetid er nødvendigt og føles rigtigt for dem for at være gode forældre med overskud og energi til sine børn.” 

Mor-politi: “Ej putter du godt nok sukker på dine børns havregryn.” 

KvindemedK: “Ja, det gør vi, og det har vi det HELT fint med. Husk at se dine børns kost i et større og afbalanceret perspektiv, nøjagtig som du ville se på din egen kost. Brug din sunde fornuft og lad dig ikke ALTID påvirke at samfundets hysteri.”

Vi kunne blive ved og ved, og måske har du også fået utallige nedladende gardinprædikener, som du kan føje hertil. Måske er du endda selv kommet til at forvilde dig ud i en gardinprædiken eller noget lignende, og det kan ske for os alle.
Vi tror jo alle sammen, at vi gør det bedste for vores børn. Derfor kan det af og til være lidt svært at forstå, at alle ikke gør det på samme måde, og nogle gange vil vi bare så gerne komme med velmenende gode råd. Det er ikke fordi, vi ikke må give hinanden gode råd, bevares, men vi skal bare virkelig træde varsomt. Det kan sagtens komme fra et godt sted, men det er bare her, vi skal fatte os, mærke efter i maven og tie stille, hvis det kommer fra et bittert eller belærende sted. Vi skal tie stille, fordi vi ikke kender historien, konteksten og alt muligt andet, som den mor vi taler til står i. Derudover skal vi holde mund, fordi det kan have nogle virkelig strenge og unødige konsekvenser for  vores med-mor.

Hvis du har en reel bekymring, så se om du ikke kan få det sagt på en omsorgsfuld måde og med respekt for den mor, du siger det til.

Støt hinanden og husk hvordan det ville føles for dig hvis en mor påtalte dit moderskab.

Læs også

Erotisk novelle: Piloten

Hendes jagt på den dybe smukke connection, hvor hun kunne være tro mod sig selv, have tillid, give

Erotisk novelle: Chefen

”Kommer du ikke forbi?” Teksten i SMS’en er kort, præcis og ikke til at misforstå. Tonen er meget