Pasta med sundere kødsovs

Jeg tror at enhver familie har deres egen favoritudgave af denne ret, den kan jo varieres i de uendelige og smager bare godt hver gang 🙂 Min version er fyldt med grønt og knapt så meget kød. En pakke oksekød kan således række til to portioner, og der er stadig mere end rigeligt til 4 personer, da grøntsagerne fylder godt op. Jeg koger den med et skvæt føde og masser af krydderier, hvilket giver en smagfuld og cremet ret, der er et hit hos både store og små. Jeg håber I kan lide den! 🙂

Sundere kødsovs (4 pers)

  • 1 finthakket løg
  • 3 presset fed hvidløg
  • 250g hakket oksekød
  • 1/2 groftrevet squash
  • 3 groftrevne ulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 dåse tomatpuré
  • 5 dl vand
  • 1 dl (madlavnings)fløde
  • 2 bouillon terninger
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1/2 tsk paprika
  • Salt og peber

Steg løg og hvidløg i lidt smør i en gryde. Tilsæt kødet og lad det brune under omrøring. Tilsæt squash og gulerødder og rør godt mens de svitser et par minutter. Tilsæt de resterende ingredienser og lad retten simre 15-20 minutter. Rør ind imellem. Sæt pastaen til kogning. Smag til med salt og peber og server evt. med lidt revet ost eller parmesan.

Tip! Også god til ris, kartoffelmos eller i madpandekager 🙂

Læs også