Renser du din hud, men undre dig over at den forbliver uren?

Renser du din hud dagligt, og har du stadig problemer med en knap så pæn hud? Så kan den være, at du har en af de mange dårlige vaner i forbindelse med rens af huden, som du bør overveje at skille dig af med. Det kan være en vane, som man gør i en 100 % god intention, men som bare ikke er særlig sund eller god for lige præcis din hud. Jeg har lavet en lille liste over nogle af disse dårlige vaner, som man skal holde sig fra, eller prøve at lave om.

Bruger du for skrap en rens. Når du køber dine renseprodukter, skal du også kende din hudtype. Køber man en rens der er for skrap, vil det tage hårdt på huden, så den kan blive stresset over den skrappe hudpleje, og det kan fører til dannelse af urenheder.

Den eneste form for rens er en vådserviet. En gang imellem, hvis du er for træt eller simpelthen ikke har tid til at rense sit ansigt, kan en vådserviet/renseserviet være OK – men absolut ikke hver dag! En vådserviet kan ikke erstatte en ansigtsrens eller rense porerne i dybden. Jeg selv bruger kun renseservietter som makeupfjerner og ALDRIG som rens alene.

Du dyrker motion med makeup på. Når man dyrker motion, så sveder man, og når man sveder så åbner porerne sig mere end normalt. Og hvis du træner med makeup på, giver det mulighed for at makeuppen trænger sig dybere ind og tilstopper porerne, som kan medføre urenheder.

Eksfolierer for meget. Huden har godt af en eksfoliering 1-2 gange om ugen, for en mere jævn hud. Men den har ikke godt af at blive eksfolieret for ofte. Når man eksfolierer, skal man også tage den lidt med ro, i de områder hvor huden er i udbrud med urenheder. Det er meget vigtigt for mig at nævne lige præcis dette. Jeg har nemlig selv været af den overbevisning, at det lige præcis var disse område, som havde allermest behov for eksfoliering, men det gør faktisk bare problemet værre.

Fjerner ikke makeup før ansigtsrens. Hvis du ikke fjerner din makeup, før du renser dit ansigt, vil du automatisk få blandet din makeup med din ansigtsrens. På den måde vil der sætte sig gamle makeuprester ind i dine porer så de tilstoppes, i stedet for at få renset dem for makeup og snavs.

Lader huden tørrer ud. Nej, man får ikke mindre fedtet hud, af at lade huden tørrer ud og holde sig fra fugtighedscremer. Lader du huden tørrer ud, vil huden selv begynde at producere fedt, som er li fedtet hud og urenheder. Så på med et godt fugtgivende serum, f.eks. DETTE fra Evovle og en god fugtgivende creme.

Vasker ansigtet for meget. Har du uren hud eller er i en periode med mange udbrud, kan du måske tænke, at det vil hjælpe, at rense huden lidt ekstra. Men det er en dårlig idé. For meget rens gør at huden tørre ud, og når huden udtørre, vil den selv danne mere fedt. Og så kan man havne i en ond cirkel.  

Har du en eller flere af ovenstående vaner? Eller måske en helt anden vane, som jeg ikke har fået med?

Skrevet af Charlotte/Hverdagsblush
Instagram her – Facebook her – Hjemmeside her

Læs også

Vegansk smoothiebowl

Smoothiebowl er en super nem og lækker måde at få sin morgenmad på. Den kan spises med lækker

DIY: Snydekager til juletræet

Julen står for døren, og det er jo som bekendt hjerternes fest. Men julen er også en tid