Rigtige mænd og curling koner

Forleden dag sad vi i hver vores ende af landet og så udsendelsen på dr1 “Rigtige mænd – nu med damer”, som på finurlig vis inspirerede os til at skrive dette indlæg. Der blev i programmet taget nogle hverdagssituationer op men i et lidt anderledes perspektiv. Vi synes, det er et skønt program, med en lidt lettere tilgang til nogle ellers lidt tunge problemstillinger.

Hvis I ikke har set programmet, så er det et livsstilsprogram der på letsindig og humoristisk vis, viser hvordan mageligheden i et ægteskab eller parforhold, kan føre til lidt for mange hotdogs fra tanken, dårlige vaner foran fjerneren og manglende evne til at se det, der er lige for øjet.
Det første sjove perspektiv vi vil tage fat i, er det, som vi måske ikke kan se, selvom det viser sig lige foran os hver dag.
En af de første opgaver “de rigtige mænd” og deres damer bliver kastet ud i, er at lave en afstøbning af mændenes kroppe med store ruller af gipsgaze. En “kunst-art” som tog os tilbage til vores egen børnehave og skoletids ansigtsafstøbninger lavet med vaseline indsmøring og klistret koldt gaze mod huden. Helt det samme sker her – også vaseline delen, bare på store frodige blege mandekroppe.
Det skønneste perspektiv på dette var, Provo-kunstneren Jens Galschiøts syn på kroppen. Et syn på kroppen som er helt anderledes end de flestes, nemlig fyldt med fascination og absolut ingen interesse i det “perfekte”. Han er optaget af det, der er sjovt for øjet at se.

“Kroppe er fascinerende, de falder på en helt bestemt måde, det er lækkert” … “smukke fald”.

Siger han, for at beskrive formen på manboobs og deller, mens han står og løfter op i en af mændenes tunge maver.
Ydermere tilføjer Jens Galschiøts en let og meget ærlig stemning med hans kommentarer, som netop ikke kommer fra et dømmende perspektiv, men fra fascinationen af menneskekroppen.
Jens giver en af mændene en let næve i den bløde mave og siger helt uden at trække en mine; “den er fandme flot, det noget der vil noget”. Han siger yderligere, helt ufortrødent, endda fornøjet; “jeg vil faktisk sige, I har større bryster end min kone”, mændene griner. Tænk hvis andre ved første møde havde slynget det ud, så ville en helt anden stemning nok have spredt sig.
Det spændende ved Jens’ opgave til parrene opstår, der hvor mænd og koner sammen ser de færdige “gipsskulpturer” af mændenes afstøbte kroppe.

“Jeg var sgu ikke klar over, jeg så sådan ud… Jeg vidste godt, jeg ikke lignede Arnold Schwarzenegger, men jeg vidste sgu ikke, jeg havde hængepatter”

“Der var alt, der var ikke noget der kunne gemme sig”

“Det er ikke sådan noget strandløve materiale”

“Hun elsker mig jo nok – det må hun jo gøre, når hun skal kigge på det hver dag”

Selvom de står og kigger på det fuldstændige billede af deres egne kroppe, bliver de fleste af dem overraskede, over det de ser. Selv kvinderne, som lige har stået og smurt de selv samme kroppe ind i vaseline, bliver forbavsede. En af konerne siger i den forbindelse;

“Jeg er faktisk lidt mundlam, det er jeg”.

Netop her kom vores pointe tydeligt frem. Det er faktisk lidt tragikomisk, hvor blinde vi sammen kan blive, når vi elsker hinanden – og mageligheden sætter ind.

Det andet virkelig sjove og ikke mindst vigtige perspektiv, som damerne selv får sat ord på, er begrebet “curling kone”. På et tidspunkt i programmet skal mændene svede sig igennem en træningsbane, alt i mens konerne står og kigger på. Nogle af damerne griner. En siger “man har lyst til at gå hen og hjælpe dem”, hvortil en anden svarer

“ej, det har jeg fandme ikke, du lidt en pyller-mor, curling kone”.

Mageligheden og trygheden, som vi som par kan blive lullet ind i er dobbelt – går altså begge veje. Det kan godt være, at den “rigtige” mand har den såkalde far dunk, men curling mor kommer tullende, lige så glad, med chips, sodavand og slik. Hun serverer det fint på en bakke til sin mand, der sidder foran computeren og går så selv ned for at ligge på sofaen i den anden ende af huset. En vaskeægte curlingmor. Dette er et billede på, hvor langt vi vil gå for hinanden, selvom vi godt ved, det ikke er sundt. Derudover er det jo heller ikke fordi, at godter indtaget på sofaen er meget bedre, så måske fastholder vi også hinanden i de dårlige vaner.

Heldigvis har sundhedseksperten Jacob Søndergaard luret at problemet slet ikke stopper ved mændene og forsøger at presse “parforhold helt ud over sofakanten” som dr beskriver det.

Mændene skal ikke være alene om at være udfordrede – De er nødt til begge at have noget på spil, for at det her sundhedsprojekt kan gå op i en højere enhed.”

Han søger at skubbe til mageligheden, hvorfor kvinderne bliver udfordret til at lave et danseshow, der kan få dem ud af deres comfort zone.

Bonus ved at vi som par hjælper hinanden ud af mageligeheden, er også at sexlivet ofte også vil blive piftet lidt op. Da lidt for mange kilo og sofa hygge i hver sin ende, ikke altid ligefrem bidrager til fuld skrald på den front.
Måske kender I det med, at vi tit giver de mange år sammen, eller logistik med børn, familieliv og arbejde skylden. Disse årsager kan også være syndere, men ofte, så bliver de berømte kærestekilo en hindring for et godt sexliv. Det skyldes bl.a. at vi i takt med ekstra kærestekilo, måske bliver mere utilpasse med vores kroppe og dermed ikke har lysten til den samme intimitet. Derudover kan det simpelthen også decideret fjerne sexlysten, fordi overvægt fx. hos kvinder påvirker testosteronproduktionen, som er et af de hormoner, som skal fremme din sexlyst. Hos mænd kan det ganske enkelt være besværligt når mave og fedt omkring de nedre regioner er i vejen.

Vi håber, at dette sjove men alvorlige udpluk fra et, i øvrigt anbefalelsesværdigt program, kan være en sød reminder til os kvinder, som af og til har lidt travlt med at pege fingre af vores mænd. Som par må vi hjælpe hinanden både hen til eller væk fra sofaen.

Der er mange måder at sige jeg elsker dig på. <3

Læs også

DIY: Bodyscrub med citron

Vi udsætter vores hud for meget – sol, vind, varme og kulde – og det er derfor vigtigt,

Er du træt af at date?

Jeg har skrevet om “Hvordan du får ham til at committe“, “Hvordan du finder ud af om han

Indretning på få kvadratmeter

Hvordan skal man indrette sig på få kvadratmeter uden, at det tager overhånd og kommer til at se