Rød karrygryde med kyllingekødboller og ris

Alt ved denne ret er velsmag på velsmag i herlig forening. Små smagfulde kyllingekødboller i den lækreste cremede og krydrede sovs lavet af bl.a. kokosmælk og peanutbutter – det er altså en kombi der virkelig kan noget! Som bonus er det en ret, der både er nem og børnevenlig, og som kan være klar på 30 minutter 🙂

Rød karrygryde med kyllingekødboller og ris (4 pers)

Kødboller

  • 450g hakket kyllingekød
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1/2 løg, finthakket
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 2 spsk fiskesauce
  • Smør til stegning

Rød karrysovs

  • 2 fed hvidløg, fitnhakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 1 dåse kokosmælk (stor dåse)
  • 2 spsk peanutbutter
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 1 spsk limesaft
  • 3 spsk fiskesovs

Kødboller

Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen til en fin fars. Form små kødboller og steg dem i lidt smør til de er gyldne på alle sider. Tag dem af panden.

Sovs

Svits hvidløg, løg og peberfrugt på panden 3-4 minutter. Tilsæt de resterende ingredienser og giv sovsen et opkog. Lad det hele simre 5 minutter. Smag evt med karrypasta, fiskesovs og/eller limesaft. Put kødbollerne på panden og lad dem simre med et par minutter. Server hele herligheden med grove ris og lidt krydderurter på toppen.

Læs også

Vil han bare have sex?

Sådan aflæser du om han kun er ude efter sex…. Du har mødt denne her super spændende, lækre

Kyllinge-gryderet med muligheder

Denne ret er nem og smagfuld og fyldt med grøntsager og krydderier. Det er sådan en ret, man