Rød pastasalat med spinat og chorizo

Hermed måske en af sommerens allerskønneste pastasalater. Den er smækfyldt med smag og mæthedsfornemmelse og den er både enkel og hurtig at lave. Du kan spise den som et måltid i sig selv eller bruge den til tilbehør til kød eller måske som en del af en buffet – den ser nemlig super indbydende ud, smager fantastisk og er nem og billig at lave til mange.

Salaten består af grov pasta vendt i rød pesto, sprød krydret chorizo, frisk grønt, cremet salatost og knasende salte peanuts. Men du kan bruge lige det grønt i du synes eller erstatte chorizoen med fx krydret stegt kylling eller sprød bacon, hvis du er mere til det. Altså en meget alsidig salat, der med garanti bliver et hit i enhver anledning.

Pastasalat (2-3 pers)

  • 150g grov pasta
  • 3 tsk rød pesto
  • 50g chorizo i skiver
  • 1 stor håndfuld frisk, skyllet spinat
  • 2 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 50g salatost
  • 1håndfuld peanuts

Kog pastaen efter anvisningerne, dryp vandet fra og put det i en skål. Tilføj pesto og vend det sammen med pastaen. Skær chorizoen i mindre stykker og steg det på panden 3-4 minutter. Vend chorizo i pastaen.

Skær tomater, agurk og pebefrugt i mindre stykker og put det i en anden skål. Vend spinat, ost og peanuts i skålen med grønt. Vend nu forsigtigt de to skåles indhold sammen og anret derefter i en ren skål eller på tallerken. Top med peanuts og server 🙂

Tip! Du kan tage ingredienser fra eller tilføje lige som du vil til denne salat. Fx kunne avocado eller ærter i også være lækkert i. Så længe det bærende element; pestopastaen som giver den særlige smag er en del af ingredienslisten, kan resten ikke gå galt. Og husk peanuts! De er altså lige det sidste pift 🙂

Læs også

Kyllingegryde med paprika

Denne ret hører under nemme, lækre og sunde hverdagsretter; en krydret gryderet med kylling, paprika, tomat og grøntsager.

DIY: Kreativ med kastanjer

Der sker meget i naturen om efteråret – blandt andet falder de første kastanjer gerne fra kastanjetræerne i