Depression: Sex med dig selv kan hjælpe

Mange oplever, at depression sætter dem ude af stand til at gøre noget som helst. Selv små opgaver som at tage opvasken, gå i bad, lave ordentlig mad kan føles uoverkommelige. Sexolog Lene Alexander valgte at have sex med sig selv mens hun alligevel lå i sengen – og masturbere sig ud af depression.

Jeg står i et lille venteværelse på vej ind til radiostudiet hos Radio 24/7, hvor jeg er inviteret til at tale om seksualitet.

Det første, der møder mig, er en smuk kvinde i rød kjole. Hun har klare og kærlige blå øjne. Hun er god til at holde øjenkontakt. Jeg bliver forelsket i hende ved første blik. Hun hedder Lene Alexander og er den sexolog, jeg skal i studiet med.

Inden for få minutter er vi faldet i fortrolig snak. Lene har brugt kærlig berøring og sex med sig selv som vejen ud af depression. Kvinden i den røde kjole har min fulde opmærksomhed.

Forrige uge kom det frem i en ny undersøgelse, at lykkepiller ikke tyder på reelt at virke mod depression. Bivirkningerne af medicinen inkluderer til gengæld angst, søvnløshed og ikke mindst: Nedsat seksuel lyst.

Det er en skam, fordi hjernen selv bliver en slags lykkepillefabrik ved længevarende fysisk berøring og orgasme. Du behøver ikke engang at have en partner for at få udløst de stoffer, der kan give dig positiv effekt af berøring og orgasme. Sex med dig selv kan også klare opgaven.

Min erfaring er imidlertid at læger, som depressionsramte møder, sjældent vejleder om autosex. De går endda helst udenom emnet sex i det hele taget. Mange udskriver i stedet recepter på medicin, som undersøgelser sætter stærkt spørgsmålstegn ved. Knap 500.000 af recepter på lykkepiller bliver det til om året.

Bliv din egen førsteelsker

Men hvad nu hvis sex med dig selv – eller en opmærksom og kompetent partner – kan hjælpe dig ud af depression i stedet?

– Når man er deprimeret, så ligger man alligevel i sengen det meste af tiden og stirrer op i loftet, fortæller Lene mig.

– Alle siger til en, at man skal ud og i gang.  Men det er jo lige præcis det, man ikke magter. En dag gik det op for mig, at jeg godt kunne magte at røre ved mig selv. Og det gjorde jeg så.

Med tiden kunne Lene også give sig selv gode orgasmer igen, som til sidst blev til multiorgasmer. Det blev vejen ud af depression for hende. Og siden har hun hjulpet hundreder med at gøre det samme.

– Jeg valgte at blive min egen førsteelsker. Det betød, at jeg næsten hver dag lagde mig nøgen og berørte hele min krop. Først lagde jeg en hånd på mit hjerte og på mit køn og sagde kærlige ting til mig selv som ’jeg elsker dig, Lene’.

Nemmere at overskue end motion

Lene ligner en, der virkelig ‘walks the talk’. Jeg har lyst til at kysse hende. Hun lægger ikke skjul på, at hun kender livets mørke sider. Men det har ikke gjort hende hård, som det gør for så mange. Tværtimod har det gjort hende varm og imødekommende.

Depression og angst var også en gang rejsekammerater i mit liv, som jeg regnede med aldrig ville forlade mig. Jeg nåede aldrig at tage piller. Desværre heller ikke at onanere mig ud af det. Men jeg genkender hvert et ord i Lenes fortælling.

Motion kan være uoverskueligt. Mødes med andre føles umuligt. Det kan være svært at sove for angsten eller tankemylderet.

At røre dig selv fra top til tå og lære at give dig selv multiorgasmer. Det er måske mindre uoverskueligt. I alle fald hvis depressionen er let til middelstærk.

For helbredets skyld

– Efter at have rørt hele min krop fra fødder til hoved, placerede jeg mit massageapparat i skeden og tændte for vibratoren på klitoris. Fik orgasme, slappede lidt af uden at fjerne apparatet og startede vibratoren igen. Fik endnu en orgasme og fortsatte sådan, indtil jeg havde lært mig selv at blive multiorgastisk. Berøringen åbnede langsomt mit hjerte til mere kærlighed til mig selv – og derved til andre.

Lene ligner en, der har knækket selvkærlighedskoden. I et tankeflash forestiller jeg mig at få en depression, så hun kan hjælpe mig ud af den.

For nu springer jeg depressionen over. Jeg vælger at tage mig selv som førsteelsker i stedet. Om ikke andet, så for helbredets skyld…

Instagram herFacebook her

Læs også

Bonussen i, at være bonusmor

Det er ingen hemmelighed, at det er en hård opgave at komme ind i et forhold, hvor der

Rosendahl Design Ikoner

Hvad er Rosendahl Design Ikoner? Rosendahl Design Ikoner – De fleste af os kender Rosendahl og deres smukke

Nem og lækker lasagnegryde

Her kommer en på alle måder herlig comfortfood agtig ret, som er helt perfekt til efteråret og vinteren