Sådan laver jeg en Unboxing film

Der er mange måder, at lave en god unboxing film på, for at vise produkterne godt frem, og samtidig få formidlet dine pointer omkring dem. Ofte slår folk lyden fra når de ser stories og film på sociale medier. Derfor vælger jeg tit kun at skrive undertekster på det, jeg vil formidle. Denne følgende film, har fået en del positiv feed back på instagram, så her får du en step by step guide, til hvordan den er blevet lavet.

Unboxing

Film med en rolig baggrund

Til at optage, kan man få alverdens stativer. Men her har jeg fået min instahusband (håber ikke han læser det her ) til at holde telefonen henover kassen, som jeg ville unboxe. Under kassen har jeg lagt et gråt stykke karton, der er købt i cchobby (reklamelink) til sølle 10 kr. Med linket får du 10 ark for 33 kr. Faktisk har jeg lidt forskellige farvede kartoner til netop unboxing. Jeg valgte at gå op i deres fysiske butik i holstebro og blandede mig en god stak i forskellige størrelser. Så hvis du har et kedeligt gulv, er en 10ér ikke meget at investere i, for at få en pæn baggrund, ligesom man ville have i et studie.

Anyways, jeg fik min mand til at filme tæt på sløjfen af kassen, som jeg åbner i starten af filmen, fordi jeg synes at denne detalje, er prikken over i’et. Han fik instruks om, at løfte mobilen langsomt, så den til sidst er ca 40 cm vandret henover gulvet. Herved, får man hele kassen med, og holder sig samtidig indenfor kartonet. Det ville være træls at se en smule af gulvet, når man har sådan en skøn baggrund! På et tidspunkt under min unboxing gør manden mig opmærksom på, at jeg er kommet til at rykke med kartonet, så man ser gulvet lidt. Derfor lægger jeg de produkter tilbage, som jeg var kommet til og fortsætter unboxingen derfra. Alt imens der stadig filmes. Det er meget nemmere, end at stoppe filmen, da man ofte har svært ved at ramme samme vinkel en gang til! På et andet tidspunkt blev jeg klar over, at jeg viste min egen kode, jeg skal bruge for at indløse mit gavekort. Og det vil jeg ikke risikere, at andre gør. Så jeg vendte kortet om, og holdt den i et par sekunder med den rigtige side opad, imens jeg er klar over, at der også lige skal klippes lidt ud her.

Tilsidst i filmen kan jeg godt lide at man får et overblik over alt det, der er i kassen. Jo flere ting, desto vildere ser det ud. Derfor liner jeg tingene pænt op så man kan se kassen og produkterne.

Redigering af filmen

Det er her man seriøst skaber filmen. Efterbehandlingen er alfa og omega! Nå men først af alt importerer jeg filmen til VivaVideo. Det er det program jeg bruger til at redigere alle mine nyere film. Jeg faldt over programmet for et par måneder siden. Og det er seriøst det bedste redigerings program til film ever! Hvis du vil have pros & cons for de 5 bedste apps til film redigering- kan du læse mere her.

VivaVideo startside: tryk på edit video, for at tilføje en film eller for at redigere en eksisterende film.
Når filmen er tilføjet går jeg under Clip edit og trykker på Split for at dele filmen op, hvor jeg gerne vil klippe. Jeg splittede 4 gange for at klippe 2 sekvenser ud.
Efter at klippe de 2 sekvenser ud, tilføjer jeg et billede. Det gør jeg også under Clip edit og trykker på +
Tryk på Video, for at ændre det til Photo. Så kan du tilføje billeder. Derefter tryk på next, for at tilføje det.
Under Clip edit trykker jeg på Filter. Her vælger jeg Camera flare – Lover’s og indstiller den til kun at have ca 50%. Husk at trykke på Apply to all Clips for at alle dine sekvenser af filmen får det samme udtryk. Man kan også vælge kun at gøre det på udvalgte.
Tryk på dette ikon for at bestemme hvordan overgangen mellem de to sekvenser er.
Min første overgang (Transition) er RGB Glitch, den næste er love1, mens den sidste ikke har en.
Under Music tilføjer jeg musik – tryk på Add music. Der er baggrundsmusik delt op i forskellige temaer inde i appen.

Husk at hvis du bruger din egen downloadede musik, at gøre brug af royaltyfree music. Fordi hvis din film har musik med copywright på, kan den blive banned fra sociale medier, eller så fjerner de lyden på filmen. Det er så træls at få fjernet en film man har brugt tid og energi på. Ved denne her film har jeg brugt Pop – Forever believe baggrundsmusik, som er fra Vivavideo appen.

Ovenover er jeg under Effects – Text. Man kan vælge forskellige skrifttyper, men jeg bruger kun default. Da jeg har et VIP abonnement på 20 kr om måneden, har jeg flere muligheder. Blandt andet at vælge hvordan teksten fader ind og ud ( under T) Under A vælger jeg Text shadow. Det gør teksten altid lidt nemmere at se, når der er skiftende farver i filmen. Når du er færdig, tryk på det grønne flueben

På slideren, kan man bestemme hvor længe og hvornår i filmen den valgte tekst bliver vist.

Husk at tilføje Reklame øverst i din film. Det er vigtigt ifølge markedsføringsloven, at hvis du har fået rabat, fået en gave, eller får penge for at lave et opslag, at det tydeligt fremgår at dette er en reklame. Derfor har jeg reklame stående igennem hele sekvensen.

Jeg tilføjer mit Instagram navn Under Effects – Text – lige her

Desuden ville jeg tilføje følelsen af romantik. Derfor har jeg i begyndelsen nogle hjerter der kommer ind som et klistermærke (Sticker)

Jeg valgte under Effects – Stickers det hjerte. Herunder blev det hjerterne yderst til højre, som vises i 4 sekunder i filmen.
Billedet i den sidste sekvens. Her vælger jeg under Clip edit – Pic-zoom for at billedet ikke står stille, og man samtidig skaber mere fokus på produktet.

Når alt er som ønsket, trykker jeg på save/upload. Dernæst på SAVE TO GALLERY. Så fik jeg mulighed for at vælge opløsning. Dem der ikke betaler 20 kr i måneden, kan eksportere filmen i gif eller Normal 480P. Jeg valgte Full Hd 1080P.

Upload til IGTV

Filmen er blevet lagt ud på min IGTV. Hvis du ikke allerede har IGTV, kunne det være værd at overveje. Men her er lige 3 ting, der gør den interessant:

  1. Du kan sætte direkte link ind til produkter og hjemmesider!
  2. Din film kan vare mere end 1 minut. Når den gør, kan du lave et swipe up link i dine stories, til din IGTV film.
  3. Du kan dele filmen direkte i dit instagram feed, så flere kan se den.

Har du lyst til at få en How to guide til IGTV?

Tak fordi du læste med

X

Kys & Kram

Dorothea

Læs også

Sommerlig jordbær/tomatsalat

Her kommer en smuk, simpel og sommerlig jordbærtomatsalat… Salaten er frisk, enkel og består egentlig af ret få

Morgenmads-bowl (2 varianter)

Jeg har opdaget en ny slags morgenmad; det er en fusion mellem yoghurt og havregrød og så tilberedes

Mit livs kærlighed.

For nogle er lykken noget materielt, en ny bil, et stort hus eller en lang rejse til de