Skal du tilføje undertekster til dine film på Instagram?

Da jeg selv var i tvivl om, hvor mange der egentlig havde lyd på, når de ser mine film, lavede jeg en spørgerunde på mine stories. Fordi, er det nødvendigt, at tilføje undertekster til dine film på sociale medier?

Hvorfor undersøge det? Det er vigtigt at kende sin målgruppe, for at levere optimalt indhold. Den anden dag var der en veninde, som fortalte mig, at hun aldrig har lyd på, når hun ser film på sociale medier. Og hun syntes, at det var ærgerligt, at hun går glip af hvad jeg siger i mine stories. Grunden til hun slukker for lyden er, at hun har små børn som ikke skal forstyrres når de sover! Og derfor er jeg blevet nysgerrig på, om andre i min målgruppe gør det samme. Min primære målgruppe er 25-34 år gammel, mest kvinder, og der er en del, som får børn i den aldersgruppe. Gennemsnits alderen for førstegangsfødende, ifølge Danmarks statistik, er 29,3 år! Derfor laver jeg et spørgeskema i mine stories. Jeg troede at det var 50-50, men der blev jeg overrasket.

Har folk lyd på eller fra når de ser Stories på instagram?

Meningsmålings resultatet

Som du kan se, har 63 % af dem der så min story og svarede på den, sagt, at de ikke har lyd på, når de ser stories. Kun 37 % har!!!! Dette her er en stikprøve. Da det jo ikke er alle mine følgere, som ser alle mine stories. Desuden er det heller ikke alle, som så denne story, som har svaret på spørgsmålet. Men af dem der har, er der et tydeligt svar! De fleste har simpelthen ikke lyd på, når de ser stories. Så hvis de skal kunne høre hvad jeg siger, må det stå i form af en tekst.

Skal du clickbate i dine film, eller skrive undertekster?

Men hvilken tekst skal der stå? En teaser på, hvad du siger – clickbating? Her spurgte jeg min veninde, med 2 børn, som havde sagt, at hun ikke har lyd på når hun ser stories. Hun siger, at når hun ser en story uden lyd på, at hun så tænker på, at vende tilbage til storyen, når hun har lyd på igen. Men ofte bliver det glemt… Life as a MUM. Så derfor har jeg besluttet mig for, at hvis folk skal høre det jeg siger; så må jeg lave undertekster! Har du overvejet om folk HØRER det du siger i dine film? Lav en meningsmåling på Instagram, eller på det sociale medier du nu bruger. Find ud af det. For herved at kunne give dine følgere bedre content og lysten til at komme forbi din profil igen.

Læs mere om: Hvordan du kan lave BEDRE FILM til dine SOCIALE MEDIER

Hvordan tilføjer du undertekster til dine film?

Der er flere måder at gøre på. Den helt simple er imens du tilføjer din story på Instagram – tryk på billedet af din story for at tilføje tekst. Der kan du redigere lidt i skrifttyper, størrelse og farve, samt fastgøre det til din story. Dog er det ikke altid nemt at tilføje meget tekst overskueligt. Derfor bruger jeg VivaVideo. Her kan man tilføje tekst på det sekund / de sekunder, du vil have det vist i. Du kan få det til at fade ind og ud på mange forskellige måder, og har generelt mere at vælge imellem. For dig der gerne vil skille sig ud, og være on top of the game, har jeg lavet en How to guide til en unboxing film, fra den bliver skudt, indtil den er klippet sammen og hvordan jeg har tilføjet tekst. Læs om det lige HER! Hvis du er i tvivl om hvilken app du skal bruge til at redigere dine film, så har jeg lavet en oversigt over dem, som jeg synes virker bedst, lige HER!

Tak fordi du læser med
Kys & Kram
X
Dorothea

Læs også

DIY: Lav din egen blomsterboks

Valentinesday nærmer sig, og selvom det er en dag, der deler vandene, er der aldrig noget forkert i

Nutella-cupcakes

Andre Nutella fans derude? Jeg er! Måske faktisk en af de største og nutella er ofte at finde

Amning vs flaskebarn

Egentligt bliver jeg yderst provokeret af min egen overskrift til dette indlæg, men ikke desto mindre, så var