Unge mænd som hviler i deres maskulinitet, findes de?

Efter at fulgt med i debatten om Metoo og mænds vaklende fornemmelse for deres maskulinitet og deres egne og andres grænser, med stigende bekymring, er jeg så lykkelig over at have mødt nogle eksemplarer af den nye generations unge mænd. Unge mænd som hviler så meget i deres maskulinitet og seksualitet at det ikke er noget problem for dem at lege indbyrdes med de seksuelle roller uden at føle sig truet, eller lide det mindste af homofobi.

Unge mænd som tør udforske hvad de end synes er spændende, sammen med deres kærester, dates eller med sig selv. Jeg har erfaret at flere unge mænd udforsker det at blive penetreret enten af en kvinde med strap-on eller af en anden mand, bare for at have prøvet det. Og at de ikke holder sig tilbage for at udforske sin seksualitet uden at være bange for at være homoseksuel, uden at være bange for at være låst fast i en bestemt seksualitet, og at der ikke er noget at være bange for.

Jeg er vild med tanken om at så meget mere er tilladt i dag, at der er så mange muligheder og langt større accept af forskellige former for seksualitet. At det er oplevelserne og følelserne der er vigtigere end om du passer ind i en bestemt seksualitets-kasse.

Jeg glæder mig over at have mødt unge mænd som giver håb for de fremtidige generationer. Unge mænd som er klar over, at seksualitet ikke bare er porno og stereotyper, at det er vigtigt at give sig tid til at være til stede og nærværende med sin partner før, under og efter sex. At der skal to eller flere som er enige om samværet, til at give og modtage nydelse og at indtagelse af alkohol absolut ikke er proportionalt forbedrende for præstationen, tværtimod.

At høre dette gjorde mig utroligt glad, for jeg har mange erfaringer med at meget unge mennesker i dag primært har sex når de er meget fulde, og at det bliver tilfældig sex på et toilet med en partner, som de ikke ville have valgt hvis de var ædru. (Ikke at der altid er noget i vejen med tilfældig sex, hver sin smag)

Deraf måske også mange af de uønskede uploadede optagelser på nettet, man kender ikke hinanden og føler ikke noget ansvar for den anden, eller den andens følelser. ”Se jeg havde sex med denne pige”, uden at bekymre sig om følgerne for hende. Og pigen er for fuld til at opdage hvad der foregår og sætte sine grænser.

En af de unge fyre jeg talte med, gav udtryk for at han følte et stort ansvar for sin partner, at hun skulle være fuldstændig tryg for at kunne give sig hen og nyde deres samvær og det mente han, var hans ansvar at sørge for. På den måde oplever han selv meget større nydelse ved sex, for når kvinden er tryg folder hun sig fuldstændig ud og derved får han også bedre sex, i stedet for et hurtigt knald med en bevidstløs kvinde som ikke kan nyde eller give udtryk for hvor dejligt det er.

Der er håb for de nye generationer.

Læs også

Fastelavnsboller med Sarah Bernardt creme

Klar på lidt anderledes fastelavnsboller? Prøv de her chokolade-vandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur – mums for

Morgenmuffins med gulerødder og knas

Jeg tror nok, at morgenmadsmåltidet er mit absolutte favoritmåltid. Jeg elsker de langsomme morgener, hvor der er god

DIY: Opsats til krydderurter

Kender du det… Det er lækkert vejt, fuglene kvidrer og I skal grille med svigerfamilien til aften. Men

Erotisk novelle: Advokaten

Jeg parkerer bilen foran det store hvide hus. Stiger ud og går om til bagagerummet. Åbner bagsmækken, tager