Kigger du tit misundeligt på dine venners Facebook-opdateringer, og ser, at nu har de igen været ude og træne, nu har de igen spist sundt og lækkert tilberedt mad, og nu er de igen (alt for irriterende) overskudsagtige?

Hvad afholder DIG fra at blive ligesådan? De sædvanlige dårlige undskyldninger måske?
”Jeg har ikke tid til at træne, for jeg har børn!”, ”Jeg har ikke tid til at stå i timevis og lave mad, jeg har trods alt også et fuldtidsjob at passe”, ”Er det egentlig ikke også frygtelig dyrt at leve sundt?” ”Jeg kan da ikke være en god mor, hvis ikke jeg bruger al min tid på min familie først og fremmest”.

Vrøvl!

Det er på tide du lægger låg på bøtten med dårlige undskyldninger og lærer at prioritere DIG. For når du gør det, så kan jeg love dig for, at du også vil opleve at du får mere tid og energi, og bliver en meget bedre mor og kæreste.

Så hvordan kommer man i gang, og hvordan smider man den dårlige samvittighed overfor familien væk?

Det handler først og fremmest om, at din familie er med på dit ”Projekt Mig”.  Uden deres support og støtte kan det ikke lade sig gøre. Så sæt dig ned, hold ”familiemøde”, og fortæl dem at du rigtig godt kunne tænke dig at gøre noget godt for dig selv – for i sidste ende også at kunne gøre noget endnu bedre for resten af familien. Fortæl dem, at du har brug for at prioritere dig selv, din træning og din sunde livsstil, og at du rigtig gerne vil have dem alle sammen til at være en del af dit projekt. Det er faktisk en Win-Win for alle.

Jeg vil gerne dele et eksempel fra mit eget liv:
For halvandet år siden gik jeg ned med stress. Virkelig ned. Den dag i dag beskriver jeg det stadig bedst med ordene ”jeg gik i stykker”.  Jeg gik helt i stå, men fik hjælp fra en dygtig stress-coach og ikke mindst enormt meget kærlighed og støtte fra min familie. Jeg lærte at tage ”MIG-tid” i løbet af dagen, at bruge min krop aktivt, at ændre spisevaner og tænke anderledes. Jeg lærte at mærke mig selv og mine behov, fremfor hele tiden at tænke på hvad alle andre havde brug for. Og det ændrede mit liv.
Da jeg begyndte at komme ovenpå, besluttede jeg, at jeg ALDRIG nogensinde skulle ende i det sorte hul igen, og for første gang i mit liv fik jeg sagt ordene højt: JEG PRIORITERER MIG!
Så sådan er det, og min familie ved det, accepterer det og deltager endda aktivt i min nye livsstil.
Jeg SKAL ud og løbe, min træning ligger helt fast. Så ingen spørger mig: ”skal du ud og løbe?”, spørgsmålet lyder i stedet ”hvad tid skal du ud og løbe i dag?”- og så kan det da godt være at min mand må stå for aftensmaden, og at jeg ikke lige deltager i godnat-putning af den mindste lige den dag – men så gør jeg det nok bare i morgen i stedet. Til gengæld har jeg rigtig tit selskab på mine løbeture, af et af mine to store børn, og det giver også noget helt særligt på kvalitetskontoen.
Vores nye sunde livsstil ligger helt fast, og jeg er på mange måde rigtig stolt af, at det ikke længere er fremmed for mine børn, når der bliver serveret blomkålsris, squash-spaghetti og cheeseburgersalat, fremfor pasta, pommes frites og pizza.
Jeg selv er blevet gladere, sundere og meget mere (irriterende?) overskudsagtig.

Fra en af mine dejlige løbeture med min ældste datter.

Dette kan kun lade sig gøre fordi jeg valgte at prioritere mig – og fordi min familie er helt med på det. Så hav dit bagland i orden. Sørg for at du ikke hele tiden skal undskylde at du vælger at løbe en tur fremfor at sidde og lege med lego, eller at du vælger at servere salat fremfor pizza. Hvis alle ved at sådan er det bare, så bliver det meget hurtigt nemt og integreret i jeres hverdag, og hele familien vil mærke alle de positive forandringer lynhurtigt.

Og en gladere mor og kæreste, er der vel ingen der siger nej tak til?

Så prioriter dig selv. Det er det hele værd!

Instagram her – Facebook her – Hjemmeside her

Læs også

Depression: Sex med dig selv kan hjælpe

Mange oplever, at depression sætter dem ude af stand til at gøre noget som helst. Selv små opgaver som at tage opvasken, gå i bad, lave ordentlig mad kan føles uoverkommelige. Sexolog Lene Alexander valgte at have sex med sig selv mens hun alligevel lå i sengen – og masturbere sig ud af depression.

DIY: Eventyrlige juletræer

Om man tror på nisser, alfer eller andre eventyrs-skabninger eller ej, så synes jeg, at disse juletræer har

Erotisk novelle: Chefen

”Kommer du ikke forbi?” Teksten i SMS’en er kort, præcis og ikke til at misforstå. Tonen er meget

DIY: Vase med terracottaeffekt

Et rustikt og stilet udtryk Du har måske allerede stiftet bekendtskab med terracotta-metoden på de sociale medier. Det