Vanille/banan granola

Hjemmelavet granola er nemt at lave, det smager skønt og det kan varieres i det uendelige. Den version jeg bruger allermest er vanille/banan granolaen som er knasende sprød, rund og mild i smagen og med et twist af vanille. Den kan bruges på stort set alt; skyr, yoghurt, grød, smoothie, koldskål osv. Granoalen er sødet med banan og krydret med lidt kardemomme. I får her min basisopskrift, men har du blot havregryn og mandler/nødder som basis, kan du skifte frø og kerner ud med lige det du har på lager. Derudover kan du supplere granolaen med tørret frugt som abrikos, tranebær eller rosiner, hvis du ønsker lidt mere smag og fylde i, eller du kan tilføje lidt hakket chokolade. Mums siger jeg bare 🙂 Håber I kan lide den!

Vanille/banangranola (1 bradepande)

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl grofthakkede mandler
  • 1/2 dl grofthakkede
  • hasselnødder
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1 moden, most banan
  • 3 spsk flydende honning
  • 2 tsk vanillesukker

Rør alle ingredienser godt sammen i en skål. Sørg for at honning og banan er godt fordelt. Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag 15 minutter ved 150 grader varmluft. Vend granolaen et par gange undervejs. Når granolaen er gylden, er den færdig og klar til brug – smager også skønt lun, Opbevar granolaen i et glas med låg eller anden lufttæt beholder, så holder den sig 2-3 uger.

Læs også

Pasta med kødsovs i fad

Denne skønne ret er en variation af den klassiske pasta med kødsovs; en farverig variant med smæk på